Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Berlusconi: "Έχασε" 1,7 δισ. ευρώ λόγω κρίσης

Απόλυτη κατανόηση του "δράματος" που βιώνουν οι επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο θα πρέπει να εκφράζει ο Ιταλός πρωθυπουργός κ. Silvio Berlusconi, καθώς και η δική του περιουσία μειώθηκε κατά 1,7 δισ. ευρώ.

Berlusconi: Έχασε 1,7 δισ. ευρώ λόγω κρίσης
Απόλυτη κατανόηση του "δράματος" που βιώνουν οι επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο θα πρέπει να εκφράζει ο Ιταλός πρωθυπουργός κ. Silvio Berlusconi, καθώς λόγω της κρίσης και η δική του περιουσία μειώθηκε κατά 1,7 δισ. ευρώ (2,3 δισ. δολάρια).

Βάσει της τελευταίας μέτρησης του "Forbes", η περιουσία του κ. Berlusconi στις αρχές του 2008 υπολογιζόταν στα 9,4 δισ. δολάρια. Εξ αυτών το ένα τέταρτο έχει χαθεί, καθώς οι μετοχές τραπεζικών ομίλων και εταιριών ΜΜΕ έχουν σημειώσει κάθετη υποχώρηση, με τον βασικό δείκτη του ιταλικού χρηματιστηρίου να έχει καταγράψει πτώση 41% από την αρχή του έτους.

Το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του Ιταλού πρωθυπουργού προέρχεται από την πτώση σε ποσοστό 34% των μετοχών της Mediaset το τελευταίο 5μηνο, με αποτέλεσμα το μερίδιο του 40% που κατέχει σε αυτήν να αξίζει πλέον 2 δισ. ευρώ έναντι 2,93 δισ. στις 12 Μαΐου.

Επιπρόσθετα, έχει χάσει 168 εκατ. ευρώ από τη Mediolanum, τον μεγαλύτερο όμιλο internet banking της Ιταλίας, στον οποίο κατέχει 25%, 447 εκατ. ευρώ από την κάθετη πτώση της μετοχής της Mondadori Editore και 74 εκατ. ευρώ από την αντίστοιχη πορεία για τη μετοχή της Mediobanca.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v