Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Αρνητικά πρόσημα μετά την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων στον κλάδο τεχνολογίας και τραπεζών. Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,61% χαμηλότερα. Η Φρανκφούρτη έχασε 0,92%, το Παρίσι 1,12% και το Λονδίνο 0,17%.

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, στο πλαίσιο αντίδρασης των επενδυτών στα τελευταία κέρδη που ανακοίνωσαν τράπεζες της γηραιάς ηπείρου και αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,61% χαμηλότερα, στις 512 μονάδες. Ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχώρησε 0,92%, ο CAC 40 στο Παρίσι έχασε 1,12% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 0,17%. Μαδρίτη και Μιλάνο έκλεισαν χαμηλότερα κατά 0,02% και 0,48% αντίστοιχα.

Οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας υποχώρησαν περίπου 2,5% οδηγώντας απώλειες, ενώ οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής υποχώρησαν 0,9%, αφού η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Easyjet ανέφερε υψηλότερα κέρδη και προέβλεψε ένα δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι ρεκόρ.

Οι Deutsche Bank, UniCredit, BNP Paribas και Banco Santander ήταν μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών που ανακοίνωσαν κέρδη.

Οι μετοχές της Deutsche Bank έκλεισαν με απώλειες πάνω από 8%, καθώς έσπασε το σερί κερδών 15 τριμήνων

Οι μετοχές του πολυτελούς ομίλου LVMH υποχώρησαν 4,7% αφού η εταιρεία ανέφερε απώλεια εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη έχει σταματήσει τον Ιούλιο, ενώ ενισχύθηκε στη Βρετανία χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη της μεταποίησης. Εν τω μεταξύ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αυξήθηκε.

Τα αποτελέσματα κερδών της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google, ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά η εταιρεία έχασε τα διαφημιστικά έσοδα του YouTube. Η Tesla ανέφερε πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν 7% σε ετήσια βάση.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent κάνει άλμα 1,07% στα 81,88 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI υποχωρεί 1,17% στα 77,86 δολάρια. Η τιμή του χρυσού ενισχύεται 0,78% στα 2.426 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει πτώση έναντι του δολαρίου, στο 1,084 δολ., όπως και έναντι της στερλίνας.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των γαλλικών, γερμανικών και ιταλικών 10ετών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v