Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,16% χαμηλότερα. Η Φρανκφούρτη έχασε 0,45%, Παρίσι και Λονδίνο ενισχύθηκαν κατά 0,21% έκαστο. Εκτίναξη 11% για τη μετοχή της Volvo.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Κράτησαν τα κέρδη τους ευρωπαϊκές αγορές, με την εξαίρεση της Φρανκφούρτης, αλλά ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, καθώς μεσολάβησε η αναμενόμενη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για διατήρηση αμετάβλητων επιτοκίων.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,16% χαμηλότερα, στις 514 μονάδες, κλείνοντας στο κόκκινο για τέταρτη συνεχή ημέρα, Ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης έχασε 0,45%, ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε 0,21% και ο FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύθηκε επίσης 0,21%. Μαδρίτη και Μιλάνο κατέγραψαν κέρδη 0,43% και 0,38% αντίστοιχα.

Οι μετοχές της τεχνολογίας τράβηξαν 1,8% χαμηλότερα τον δείκτη, ακολουθώντας την κατηφορική πορεία του Nasdaq, καθώς οι επενδυτές στις ΗΠΑ κάνουν στροφή από τις μετοχές τεχνητής νοημοσύνης στην ευρύτερη αγορά.

Ο κλάδος αυτοκινήτου ηγήθηκε των ευρωπαϊκών κερδών, με άνοδο 1,23%. Οι μετοχές της Volvo έκαναν άλμα 11% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ρεκόρ λειτουργικών κερδών το δεύτερο τρίμηνο.

Η απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια ήταν ευρέως αναμενόμενη μετά τη μείωση του Ιουνίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο σημείωσε ότι οι εγχώριες πιέσεις στις τιμές είναι «ακόμα υψηλές» επισημαίνοντας ότι ο πληθωρισμός πιθανότατα θα παραμείνει πάνω από τον στόχο «και το επόμενο έτος».

Η Novartis, η Volvo, η Ubisoft και η Nokia ήταν μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν κέρδη την Πέμπτη.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent κερδίζει 0,28% στα 85,32 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI ενισχύεται 0,41% στα 83,19 δολάρια. Η τιμή του χρυσού καταγράφει κέρδη 0,17% στα 2.464 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει πτώση 0,2% σε σχέση με το δολάριο, στο 1,091 δολ., ενώ ενισχύεται ελαφρώς έναντι της στερλίνας.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των γαλλικών, γερμανικών και ιταλικών 10ετών ομολόγων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v