Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,13% υψηλότερα. Η Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,82%, Παρίσι και Λονδίνο υποχώρησαν 0,31% και 0,38% αντίστοιχα, κέρδη για Μαδρίτη και Μιλάνο.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Ελαφρώς ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, καταγράφοντας μεικτά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις τελευταίες εκθέσεις κερδών από περιφερειακές εταιρείες.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,13% υψηλότερα, στις 515 μονάδες. Ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης ενισχύθηκε 0,82%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι και ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησαν 0,31% και 0,38% αντίστοιχα. Μαδρίτη και Μιλάνο κατέγραψαν κέρδη 0,62% και 0,07% αντίστοιχα. 

Οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας σημείωσαν άνοδο 1,4%, ενώ οι μετοχές της εξόρυξης υποχώρησαν 1,71%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές αντιμετώπισαν σειρά από ανακοινώσεις εταιρικών κερδών, συμπεριλαμβανομένης της Porsche, η οποία μείωσε τις προοπτικές της για το 2024 επικαλούμενη έλλειψη ειδικών κραμάτων αλουμινίου. Οι μετοχές της Porsche υποχώρησαν 5%.

Κατά τα άλλα, κέρδη ανακοινώθηκαν από εταιρείες όπως η Thales, η Randstad και η Banco de Sabadell. Η LVMH θα υποβάλει έκθεση μετά το κλείσιμο των αγορών.

Η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες στο 6,75%, συνεχίζοντας τον κύκλο χαλάρωσης, όπως περίμεναν οι αναλυτές

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις ΗΠΑ, καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από την προεδρική κούρσα την Κυριακή και «έδειξε» την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως υποψήφια των Δημοκρατικών. Οι Δημοκρατικοί ενώθηκαν πίσω από τη Χάρις και χθες Δευτέρα κατάφεραν να συγκεντρώσουν υψηλό ποσό κεφαλαίων για το κόμμα και την εκστρατεία της.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent κάνει βουτιά 2,17% στα 80,62 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI υποχωρεί 2,42% στα 76,50 δολάρια. Η τιμή του χρυσού ανακάμπτει 0,46% στα 2.405 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει πτώση έναντι του δολαρίου, στο 1,085 δολ., όπως και έναντι της στερλίνας.

Πτωτικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των γαλλικών, γερμανικών και ιταλικών 10ετών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v