Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο έκλεισαν οι ευρωαγορές

Απωλειών συνέχεια, μετά και τη «ζαλάδα» από το διεθνές μπλακ άουτ της Crowd Strike. Στο -0,6% Λονδίνο και Παρίσι, στο -1% η Φρανκφούρτη, σε παραλληλία με τις πτωτικές τάσεις στις διεθνείς αγορές.

Στο κόκκινο έκλεισαν οι ευρωαγορές

Χαμηλότερα έκλεισαν ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές χωνεύουν την τελευταία απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια, «ζαλισμένοι» και από το παγκόσμιο μπλακ άουτ της Crowd Strike που επηρέασε κυρίως το χρηματιστήριο του Λονδίνου, κατεβάζοντας τους διακόπτες.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,77% χαμηλότερα, στις 510 μονάδες, κλείνοντας στο κόκκινο για πέμπτη συνεχή ημέρα. Ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης έχασε 1%, ο CAC 40 στο Παρίσι απώλεσε 0,69% και ο FTSE 100 του Λονδίνου κινήθηκε 0,60% χαμηλότερα. Μαδρίτη και Μιλάνο κατέγραψαν απώλειες 0,54% και 0,91% αντίστοιχα.

Σχεδόν όλοι οι κλάδοι βρέθηκαν χαμηλότερα, με τις μετοχές ταξιδίων και αναψυχής να υποχωρούν 1,91%, και τις μετοχές των ορυχείων να υποχωρούν 1,81%. Η υγειονομική περίθαλψη ήταν ο μόνος κλάδος που ανέβηκε, με 0,29%.

Το αρνητικό κλίμα φάνηκε να τροφοδοτείται από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να βάλει φρένο στις μειώσεις των επιτοκίων, προκαλώντας αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των φορέων χάραξης πολιτικής.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία σημείωσαν ετήσια μείωση 1,6% τον Ιούνιο, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Σε σύγκριση με τον Μάιο, αυξήθηκε κατά 0,2%.

Οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας συνέχισαν να αποτελούν τον κύριο παράγοντα της ετήσιας μείωσης των τιμών παραγωγού στη Γερμανία. Το κόστος της ενέργειας μειώθηκε κατά 5,9% σε ετήσια βάση και υποχώρησε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση.

Ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στη Βρετανία σημείωσε ετήσια πτώση 0,2% τον Ιούνιο, αποτυγχάνοντας να ικανοποιήσει τις προσδοκίες, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή.

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, μειώθηκε κατά 1,2%, πολύ περισσότερο από τις προβλέψεις. Η πτώση καταγράφηκε σε όλους τους τομείς εκτός από τα καύσιμα αυτοκινήτων.

Στο εταιρικό μέτωπο, το Netflix πρόσθεσε 8 εκατ. νέους συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο, ανεβάζοντας τα έσοδα και τα κέρδη της υπηρεσίας streaming πάνω από τις προβλέψεις της Wall Street.

Η εικόνα ήταν παρόμοια σε ολόκληρο τον κόσμο, με τις αγορές Ασίας-Ειρηνικού αλλά και τη Wall Street επίσης να υποχωρούν. 

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent χάνει 1,36% στα 83,95 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI υποχωρεί 1,62% στα 81,48 δολάρια. Η τιμή του χρυσού κάνει βουτιά 2,01% στα 2.407 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει πτώση 0,2% σε σχέση με το δολάριο, στο 1,088 δολ., ενώ ενισχύεται ελαφρώς έναντι της στερλίνας.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των γαλλικών, γερμανικών και ιταλικών 10ετών ομολόγων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v