Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mε απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,28% χαμηλότερα. Η Φρανκφούρτη έχασε 0,39%, το Λονδίνο υποχώρησε 0,22% και το Παρίσι σημείωσε απώλειες 0,69%.

Mε απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντίθετα με τα πρόσημα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις οικονομικές και πολιτικές προοπτικές στη γηραιά ήπειρο και όχι μόνο.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,28% χαμηλότερα, στις 517 μονάδες. Ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης έχασε 0,39%, ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχώρησε 0,22%, ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε απώλειες 0,69%, ενώ Μαδρίτη και Μιλάνο διολίσθησαν 0,47% και 0,02% αντίστοιχα. Η συντριπτική πλειονότητα των κλάδων διαπραγματεύτηκε στο κόκκινο. Οι μετοχές εξόρυξης κατέγραψαν απώλειες 1,6%, ενώ ο κλάδος ταξιδίου κέρδισε 0,5%.

Οι μετοχές του γερμανικού οίκου μόδας Hugo Boss έκαναν βουτιά 7,5% αφού η εταιρεία μείωσε τις προοπτικές πωλήσεων ολόκληρου του έτους, εν μέσω «επίμονων μακροοικονομικών και γεωπολιτικών προκλήσεων». 

Οι μετοχές της Burberry διαπραγματεύτηκαν 5,2% χαμηλότερα, μια μέρα μετά την έκδοση προειδοποίησης για αδύναμη ζήτηση πολυτελών προϊόντων.

Η σουηδική τράπεζα Swedbank σημείωσε πτώση 1,3% αφού ανέφερε πτώση στα καθαρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου. Εν τω μεταξύ, η η βρετανική διαδικτυακή εταιρεία ειδών παντοπωλείου Ocado έκανε άλμα 6%, που στην πορεία της συνεδρίασης ξεπέρασε και το 18%, αφού ανέφερε χαμηλότερες ζημίες για το πρώτο εξάμηνο και βελτίωσε τις προοπτικές για ολόκληρο το έτος.

Παράλληλα, οι παγκόσμιες αγορές αξιολογούν τα ήπια μηνύματα του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος είπε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν θα περιμένει μέχρι ο πληθωρισμός να φτάσει στο 2% για να μειώσει τα επιτόκια.

Τα σχόλιά του, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες ότι η αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα οδηγήσει σε κέρδη για το κόμμα και σε πιο φιλικές δημοσιονομικές πολιτικές από πιθανή κυβέρνησή του, οδήγησαν τη Wall Street σε άνοδο.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί 1,04% στα 83,97 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI κατηφορίζει 1,21% στα 80,92 δολάρια. Η τιμή του χρυσού κάνει άλμα 1,63% στα 2.468 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με το δολάριο, στο 1,088 δολ., ενώ ενισχύεται έναντι της στερλίνας. 

Yποχώρησαν οι αποδόσεις των βρετανικών, γαλλικών και γερμανικών 10ετών ομολόγων, ενόψει και των ανακοινώσεων της ΕΚΤ την Πέμπτη για τη νομισματική πολιτική της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v