Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εστριψαν θετικά οι ευρωαγορές ξεπερνώντας το γαλλικό σοκ

Η εστίαση μετατοπίζεται από τη Γαλλία στις ΗΠΑ. Η Φρανκφούρτη κέρδισε 0,94%, το Λονδίνο 0,66%, ενώ το Παρίσι ενισχύθηκε 0,86%. Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε ανοδικά 0,91%.

Εστριψαν θετικά οι ευρωαγορές ξεπερνώντας το γαλλικό σοκ

Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωαγορές σήμερα Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις αμερικανικές εξελίξεις, μετά από μια εβδομάδα πολιτικού δράματος στη γηραιά ήπειρο.

Ο γαλλικός δείκτης παρουσίασε προσεκτική ανάκαμψη, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στη χώρα.

Ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κέρδισε 0,94%, ο FTSE 100 του Λονδίνου 0,66%, ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε 0,86%, ενώ Μαδρίτη και Μιλάνο σημείωσαν άνοδο 1,59% και 1,30% αντίστοιχα. Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε ανοδικά 0,91% και έκλεισε στις 516 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις,  στον απόηχο της πολιτικής αβεβαιότητας στη Γαλλία, καθώς στις εκλογές της Κυριακής κέρδισε τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP), αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει απόλυτη πλειοψηφία και η Γαλλία αναζητά εκ νέου πολιτικές συμμαχίες και... πρωθυπουργό.

Παράλληλα, καθώς οι αγορές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αύριο Πέμπτη, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε ότι η διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα «θα μπορούσε να αποδυναμώσει αδικαιολόγητα την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση».

Ο νορβηγικός τεχνολογικός όμιλος Kongsberg πρωταγωνίστησε στα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 11%, αφού ανέφερε αύξηση 21% στα λειτουργικά έσοδα.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύεται 1,0% στα 85,57 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI κάνει άλμα 1,4% στα 82,57 δολάρια. Η τιμή του χρυσού ενισχύεται 0,7% στα 2.385 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει μικρή άνοδο 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,082 δολ.

Πτωτικές οι αποδόσεις των βρετανικών, γαλλικών και γερμανικών 10ετών ομολόγων.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v