Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στις ευρωαγορές μετά τα job reports στις ΗΠΑ

H Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,30%, το Λονδίνο 0,27%, το Παρίσι 0,26%, η Μαδρίτη χάνει 0,26% και το Μιλάνο βουτά 0,74%, καθώς τα στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας ήταν πιο ήπια από τις προσδοκίες.

Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στις ευρωαγορές μετά τα job reports στις ΗΠΑ

Κατακόρυφη πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, χάνοντας τα πρωινά κέρδη τους, καθώς η ανακοίνωση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ άλλαξε τα πρόσημα, φανερώνοντας καλύτερη εικόνα της αγοράς εργασίας για τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η έκθεση αποτελεί ένα σημαντικό τεστ για τη Wall Street, με τους επενδυτές να φοβούνται ότι εφόσον η στενή αγορά εργασίας δείχνει σημάδια αντοχής, η Federal Reserve θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από μια πρόσφατη υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε από υψηλό 16 ετών στο οποίο είχε φτάσει στις αρχές της εβδομάδας.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

Αρση της απαγόρευσης εξαγωγών ντίζελ αποφάσισε η Ρωσία. Η σχεδόν πλήρης απαγόρευση των εξαγωγών ντίζελ και βενζίνης από τη Ρωσία επιβλήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου. Οδήγησε σε άλμα στις τιμές του ντίζελ στην Ευρώπη. Τι αποφασίστηκε και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Η κρίση ακινήτων της Σουηδίας απειλεί το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό της ταμείο. Μετά την απώλεια 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη άνοιξη, το Alecta βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο για το μεγάλο μερίδιο του στην υπερχρεωμένη εταιρεία ακινήτων Heimstaden Bostad.

Τη μεγαλύτερη εξαγορά του 2023 παγκοσμίως ετοιμάζει η Exxon. Στα σκαριά mega deal $60 δισ. για τη απόκτηση της εταιρείας γεωτρήσεων σχιστολιθικού πετρελαίου Pioneer. Θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά της τα τελευταία 20 χρόνια.

Την εξαγορά της φαρμακευτικής Mirati εξετάζει η Sanofi. Oι μετοχές της εταιρείας φαρμάκων κατά του καρκίνου Mirati αυξήθηκαν κατά 45% - η μεγαλύτερη άνοδος από το 2017 - στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v