Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψυχραιμία στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα Treasuries

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο και το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη 0,6% και το Μιλάνο 0,3%.

Ψυχραιμία στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα Treasuries

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων χθες - προηγήθηκαν τα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο και το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη 0,6% και το Μιλάνο 0,3%.

Βουτιά 27% κάνουν οι μετοχές της Metro Bank, αφότου οι Financial Times ανέφεραν ότι η εταιρεία συζητούσε για επείγουσα αύξηση κεφαλαίου κατά 600 εκατ. στερλίνες.

Απώλειες πάνω από 30% καταγράφει η μετοχή της Alstom, αφού η γαλλική κατασκευάστρια τρένων υποβάθμισε το οικονομικό guidance, λόγω καθυστερήσεων στα συμβόλαια του Ηνωμένου Βασιλείου και της αύξησης των αποθεμάτων.

Πτώση 7,8% για τις μετοχές της Puma, αφού οι αναλυτές είπαν ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της εταιρείας αθλητικών ειδών ενδέχεται να είναι χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε από υψηλό 16 ετών, αφού η εταιρεία επεξεργασίας επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP είπε ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 89.000 τον Σεπτέμβριο, πολύ κάτω από την εκτίμηση για 160.000 του Dow Jones. Τα στοιχεία φάνηκαν να διαβεβαιώνουν τους επενδυτές ότι η αγορά εργασίας κατεβάζει ταχύτητα.

Τα ομόλογα παγκοσμίως είναι καταδικασμένα να συνεχίσουν να πέφτουν εκτός εάν μια διαρκής πτώση των μετοχών αναζωογονήσει την ελκυστικότητα των περιουσιακών στοιχείων σταθερού εισοδήματος, σύμφωνα με την Barclays.

Στο μέτωπο των δεδομένων, στα 16,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ημερολογιακά και εποχικά προσαρμοσμένο πλεόνασμα εξωτερικού εμπορίου της Γερμανίας τον Αύγουστο, μειωμένο από το προσαρμοσμένο ποσό των 17,7 δισ. ευρώ που είχε τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis).

Στην αγορά εμπορευμάτων, πτώση πάνω από 5 δολάρια ανά βαρέλι έκαναν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη λόγω ανησυχιών ότι οι απότομες αυξήσεις στο κόστος δανεισμού που προκαλούνται από τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη. 

Στις συναλλαγές της Πέμπτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 47 σεντς, στα 84,70 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια άνοδο βρίσκεται στα $86,36.

 
 
 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v