Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,5%, το Μιλάνο 0,1% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 0,4%.

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε θετικό έδαφος γύρισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς κατηφορίζει το κλίμα παγκοσμίως. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,5%, το Μιλάνο 0,1% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 0,4%.

Οι μετοχές στην Ευρώπη απέτυχαν σε γενικές γραμμές να αποτινάξουν τη δυσφορία του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου στην αρχή του νέου μήνα διαπραγμάτευσης, με τον Stoxx να υποχωρεί στην αρχή της εβδομάδας καθώς τα στοιχεία αποκάλυψαν ύφεση στη μεταποιητική παραγωγή, καθώς οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά επίπεδο σχεδόν ρεκόρ.

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές παρακολούθησαν στενά τις αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων, οι οποίες έφτασαν σε υψηλό 16 ετών. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, σημείο αναφοράς για τα επιτόκια στεγαστικών δανείων και δείκτης της οικονομικής εμπιστοσύνης των επενδυτών, άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από το 2007.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας,οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν σε γενικές γραμμές πιο αδύναμες σήμερα Τετάρτη, με τις μετοχές της Κορέας και της Ιαπωνίας να σημειώνουν πτώση άνω του 2% μετά την άνοδο της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Στην αγορά εμπορευμάτων, ανακάμπτουν οι τιμές πετρελαίου ενώ ανοδικά κινείται και το φυσικό αέριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v