Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στον Ντράγκι

Στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, τις εξελίξεις στην Καταλονία και τα εταιρικά αποτελέσματα στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Ήπιες κινήσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο Μάριο Ντράγκι μιλά σήμερα στις 15:30 και οι επενδυτές αναμένουν πως η Τράπεζα θα ανακοινώσει –επιτέλους- ότι θα αρχίσει να περιορίζει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις και στην Ισπανία, καθώς εντείνονται οι φόβοι πως η Καταλονία οδεύει προς μονομερή απόσχισή της.

Από το εταιρικό «μέτωπο», σήμερα είναι η ημέρα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων των Deutsche Bank, Barclays, Santander, Bayer, ABB, Orange, κ.α.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 387 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,4% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.478 μονάδες, κατά 0,17% ο CAC στο Παρίσι στις 5.384 μονάδες, κατά 0,2% ο DAX της Φρανκφούρτης στις 12.978 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,2% διαμορφώνεται ο ισπανικός IBEX στις 10.134 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures της Wall Street.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v