Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Οι επενδυτές εστιάζουν σε αποτελέσματα και οικονομικά στοιχεία, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη και στις ΗΠΑ όπου εκκρεμεί η ανακοίνωση για τον επόμενο πρόεδρο της Fed. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Μικτά πρόσημα με μικρές μεταβολές σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή των επενδυτών για νέες δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων και για οικονομικά στοιχεία.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 οριακά χαμηλότερα στις 389 μονάδες, κατά 0,39% υποχωρεί ο λονδρέζικος FTSE 100 στις 7.496 μονάδες, κατά περίπου 0,1% ο DAX της Φρανκφούρτης στις 13.004 μονάδες ενώ αντιθέτως λίγο υψηλότερα κινείται ο CAC του Παρισιού στις 5.401 μονάδες.

Η αγορά εστιάζει κυρίως στα οικονομικά αποτελέσματα της Peugeot, της Heineken, της Fresnillo, της Lloyds Banking, της Metro Bank και της Lufthansa, που θα δημοσιευθούν σήμερα μεταξύ άλλων.

Στα ενδιαφέροντα της ημέρας από το εταιρικό «μέτωπο» και οι πληροφορίες που μετέδωσαν οι FT σύμφωνα με τις οποίες η Cerberus προτείνει την πλήρη απόκτηση της προβληματικής ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Βρετανίας, το οποίο αναπτύχθηκε με ταχύτερο του αναμενόμενου ρυθμό το γ' τρίμηνο.

Επίσης, αναμένει την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου εκτιμάται πως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα «δώσουν σήμα» για μικρά βήματα περιστολής της εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προχωρήσει σε ορισμένες διαβουλεύσεις για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Fed. Ο Τραμπ ζήτησε εχθές την άποψη των Γερουσιαστών και ο οικονομολόγος του Στάνφορντ John Taylor αναδείχθηκε «νικητής».

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν έως 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v