Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιούνται οι ευρωαγορές με τα βλέμματα στην Ισπανία

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα οικονομικά αποτελέσματα αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις, κυρίως στη σύγκρουση Μαδρίτης-Βαρκελώνης. Αμετάβλητος στις 12.998 ο γερμανικός DAX.

Ελαφριά πτώση εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και την κρίση στην Ισπανία.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 παραμένει σταθερός στις 390 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,2% στις 7.512, ο DAX της Φρανκφούρτης παραμένει αμετάβλητος στις 12.998 μονάδες και ο παρισινός CAC επίσης σταθερός στις 5.385.

Η περίοδος οικονομικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται, με αρκετές εταιρίες να έχει προγραμματιστεί να δημοσιεύσουν σήμερα. Κάποιες από αυτές είναι οι Renault, Valeo, Covestro και Novartis.

Στο πολιτικό τοπίο, η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας έκανε το Σάββατο μία κίνηση άνευ προηγουμένου, «απολύοντας» την κυβέρνηση της Καταλονίας σε μια ύστατη απόπειρα να αποτρέψει τις προσπάθειες για ανεξαρτησία. Σε απάντηση, οι Καταλανοί ηγέτες κάλεσαν σε μαζική, πολιτική ανυπακοή.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, αναμένονται σήμερα οι PMI του μήνα Οκτωβρίου για τη Γαλλία, τη Γερμανία και την ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v