Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στις ευρωαγορές

Οι δηλώσεις από τη Σύνοδο Κορυφής για τη Βρετανία, οι εξελίξεις στην Ισπανία και τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων παραμένουν στο επίκεντρο των επενδυτών.

Σήμερα συνεχίζεται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις δηλώσεις για συγκεκριμένα πολιτικά, οικονομικά ή κοινωνικά ζητήματα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως οι 27 ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να δώσουν το "πράσινο φως" στις προετοιμασίες για την έναρξη της δεύτερης φάσης των διαπραγματεύσεων για το Brexit, ενώ η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, δήλωσε πως η Βρετανία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ για το Brexit.

Χθες η Καγκελάριο Μέρκελ είχε δηλώσει πως εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει καλό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Επίσης, χθες, γνωστοποιήθηκε πως η Ευρώπη εξετάζει αλλαγές και μείωση στην χορήγηση κεφαλαίων στην Τουρκία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πλειοψηφία για τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Εν τω μεταξύ, η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας γνωστοποίησε χθες πως θα προχωρήσει σε άρση της αυτονομίας της Καταλονίας, με την ισπανική κυβέρνηση να έχει συμφωνήσει με το κόμμα των Σοσιαλιστών να διεξαχθούν τοπικές εκλογές στην Καταλονία τον Ιανουάριο. 

Στα ενδιαφέροντα της ημέρας και η έγκριση από την Αμερικανική Γερουσία πρότασης που ανοίγει τον δρόμο στους Ρεπουμπλικάνους να περάσουν την φορολογική μεταρρύθμιση.

Από το εταιρικό «μέτωπο», σήμερα είναι η ημέρα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων των Asix, Daimler, InterContinental, κ.α.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,26% υψηλότερα στις 390 μονάδες, κατά 0,36% ενισχύεται ο δείκτης  FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.550 μονάδες (πάνω από το ιστορικό ρεκόρ κλεισίματος), κατά 0,2% στις 5.379 μονάδες ο CAC στο Παρίσι, κατά 0,36% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.036 μονάδες, ενώ αμετάβλητος παραμένει ο ισπανικός IBEX στις 10.206 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,4%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v