Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με την προσοχή την Καταλονία

Η μεγαλύτερη πολιτική κρίση των τελευταίων δεκαετιών στην Ισπανία εισέρχεται σε μια αποφασιστική εβδομάδα σήμερα, καθώς η Μαδρίτη προσπαθεί να επιβάλει έλεγχο στην Καταλονία. Υπέρ της αυτονόμησής τους ψήφισαν Λομβαρδία και Βένετο στην Ιταλία. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις εξελίξεις στην Καταλονία να επιβαρύνουν το κλίμα.

Η μεγαλύτερη πολιτική κρίση των τελευταίων δεκαετιών στην Ισπανία εισέρχεται σε μια αποφασιστική εβδομάδα σήμερα, καθώς η Μαδρίτη προσπαθεί να επιβάλει έλεγχο στην Καταλονία. Η Ισπανική κυβέρνηση κάλεσε τους Καταλανούς να αποδεχθούν την απόφασή της να αποπέμψει την αυτονομιστική ηγεσία, εν μέσω εικασιών πως ο τοπικός πρόεδρος Κάρλες Πουτζντεμόν, σχεδιάζει να προχωρήσει στην μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας.

Εν τω μεταξύ, υπέρ της αυτονόμησής τους ψήφισαν Λομβαρδία και Βένετο στην Ιταλία, αν και οι οργανωτές του δημοψηφίσματος ξεκαθάρισαν εξ αρχής πως δεν επιθυμούν απόσχιση από την Ιταλία.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,13% υψηλότερα στις 390 μονάδες, αμετάβλητος στις 7.526 μονάδες ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, κατά 0,23% ενισχύεται ο δείκτης CAC στις 5.384 μονάδες, κατά 0,26% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.024 μονάδες κατά 0,53% υποχωρεί ο ισπανικός IBEX στις 10.169 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTMIB κινείται οριακά υψηλότερα στις 22.361 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v