Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ώθηση ευρωαγορών στο ”ράλι της Fed”

Οι ευρωαγορές δίνουν νέα ώθηση στο παγκόσμιο χρηματιστηριακό ράλι που προκάλεσε η πιο εντυπωσιακή μέχρι στιγμής κίνηση της Federal Reserve για βελτίωση της ρευστότητας. Στο 2% έφτασαν τα κέρδη των ευρωπαϊκών δεικτών, ενώ νέα άνοδος αναμένεται στο άνοιγμα της Wall Street μετά το χθεσινό 3%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δίνουν νέα ώθηση στο παγκόσμιο χρηματιστηριακό ράλι που προκάλεσε η πιο εντυπωσιακή μέχρι στιγμής κίνηση της Federal Reserve στην προσπάθεια βελτίωσης της ρευστότητας στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Τα κέρδη των ευρωπαϊκών δεικτών προσεγγίζουν το 2% και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, μετά τα χθεσινά θεαματικά κέρδη που ξεπέρασαν το 3%.

Ο δείκτης FTSE εκτινάσσεται 1,75% στις 5.790 μονάδες, ο DAX 1,62% στις 6.630 μονάδες και ο CAC 2,01% στις 4.720 μονάδες.

Οι αγορές εμπορευμάτων παίρνουν ανάσα καθώς το δολάριο σταθεροποιείται και οι επενδυτές επιστρέφουν στα χρηματιστήρια, αλλά πάντως οι υποβόσκουσες ανησυχίες διατηρούν τον χρυσό στα 970 δολάρια ανά ουγγιά.

Το χρηματιστηριακό ράλι επικεντρώνεται στον χρηματοοικονομικό κλάδο και η UBS εκτινάσσεται 4,3%, η Credit Suisse 3,7% και η Barclays 3,5%.

Οι μετοχές εμπορευμάτων διατηρούν την ανοδική ορμή τους, η BHP κερδίζει 3,1% και η Total 1%.

Με άνοδο 2,1% αντιδρά ο τίτλος της Danone στην αναβάθμισή της από την Deutsche Bank, η Veolia Environnement με 2,6% στην αναβάθμιση από την Goldman Sachs και η Nokia με 2,3% στην αναβάθμιση από τη WestLB.

Στην αμερικανική αγορά θα ανακοινωθούν το απόγευμα τα μεγέθη του προϋπολογισμού του Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v