Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρηση ευρωαγορών με το βλέμμα σε ΕΚΤ και ΒοΕ

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει των αποφάσεων της ΕΚΤ και της ΒοΕ για τα επιτόκια του ευρώ και της στερλίνας. Η επικράτηση θετικών προσήμων στις αμερικανικές και ασιατικές αγορές συγκρατεί την πτώση.

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει των αποφάσεων της ΕΚΤ και της ΒοΕ για τα επιτόκια του ευρώ και της στερλίνας. Η επικράτηση θετικών προσήμων στις αμερικανικές και ασιατικές αγορές συγκρατεί την πτώση.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,69% στις 5.813 μονάδες, ο DAX 0,92% στις 6.622 μονάδες και ο CAC 0,88% στις 4.714 μονάδες.

Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιο του ευρώ στο υψηλό 6ετίας του 4% σύμφωνα με την ομόφωνη εκτίμηση των οικονομολόγων.

Και για την Bank of England το πιθανότερο σενάριο είναι διατήρηση σταθερού επιτοκίου της στερλίνας στο 5,25%.

Πρωταγωνιστές στα κέρδη οι τίτλοι ενέργειας και εμπορευμάτων, καθώς πετρέλαιο και μέταλλα συνεχίζουν ακάθεκτα την ανοδική τους πορεία.

Η Credit Agricole αναβαθμίστηκε από την Credit Suisse Group σε ”ουδέτερη” από ”υποαπόδοση.”

Αντιθέτως η New Star Asset Management (-3,1%) υποβαθμίστηκε από την Deutsche Bank σε ”πώληση” από ”αγορά.”

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες και ασφάλειες υποχωρούν μετά την αποτυχία της αμερικανικής Ambac να διασφαλίσει την διατήρηση της πιστωτικής βαθμολογίας της. Η Allianz υποχωρεί 1,6% και η ING 2,3%.

Η UBS υποχωρεί 3,3% μετά την ανακοίνωση της JPMorgan Chase ότι ”πιθανόν” η ελβετική τράπεζα να ξεπούλησε το χαρτοφυλάκιο Alt-A ύψους 25 δισ. φράγκων και ότι πιθανότατα δεν θα διανείμει φέτος μέρισμα.

Η Ahold ενισχύεται 2,7% και η Carrefour 2,6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους. Η Akzo Nobel κερδίζει 4,3%.

Η Wall Street έκλεισε χθες με κέρδη σε μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, καθώς το ράλι των μετοχών εμπορευμάτων υπερσκέλισε τις ανησυχίες για το μέλλον της εταιρίας ασφάλισης ομολόγων Ambac Financial.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,34%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,55% και ο S&P 500 κέρδη 0,52%.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, μέσω της έκθεσης Beige Book, επιβεβαίωσε την ανησυχία των επενδυτών για μια πιθανή επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας και εμφανίστηκε επιφυλακτική για την αγορά ακινήτων και το κομμάτι της λιανικής.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με κέρδη μετά από πέντε συνεδριάσεις συνεχούς υποχώρησης καταγράφεται στις ασιατικές αγορές, με στήριξη από τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, αλλά και εξαγωγικών εταιρειών, καθώς το γεν υποχωρεί έναντι του δολαρίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 1,6%, ο Nikkei 1,88% και ο Hang Seng 1,37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v