Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικράτηση αγοραστών σε ευρωαγορές - futures Wall

Την πρώτη θετική συνεδρίαση μετά από πέντε πτωτικές των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ”χάνει” σήμερα η ελληνική αγορά. Τα θετικά πρόσημα στα futures της Wall δίνουν αφορμή για αγορές επίλεκτων τίτλων που κινούνται στα φθηνότερα επίπεδα από το 2002 στον δείκτη Stoxx 600.

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις, με ανάκαμψη στον ασφαλιστικό κλάδο ενόψει συμφωνίας για την διάσωση των ασφαλιστών ομολόγων στις ΗΠΑ.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδική αντίδραση στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,79% στις 5813 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,43% στις 6638 μονάδες και ο CAC 1,26% στις 4734 μονάδες.

Το πρακτορείο CNBC ανακοίνωσε χθες ότι επείκεται συμφωνία για την διάσωση των αποκαλούμενων monolines, όπως η Ambac, περιορίζοντας τις απώλειες στη Νέα Υόρκη και προκαλώντας σταθεροποιητικό κλείσιμο στις ασιατικές συναλλαγές.

Η παύση στην πτώση προσφέρει ”ανάσα” στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου επικρατούν αγορές τίτλων που έχουν υποχωρήσει σε ελκυστικά επίπεδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg, οι μετοχές του Dow Jones Stoxx 600 κινούνται στα φθηνότερα επίπεδα από το 2002 τουλάχιστον.

Η Allianz ενισχύεται 1%, η Axa 0,8%, η UBS 1,5% και η Nokia 3,1%.

Η EasyJet αντιδρά με άνοδο 4,2% στην αναβάθμιση της σύστασής της από την Goldman Sachs. Η Ryanair ακολουθεί με κέρδη 4,3% και η British Airways 2,8%.

Η Liberty International εκτινάσσεται 5,4% μετά από δημοσίευμα ότι το μεγαλύτερο mall της Βρετανίας διεξάγει συνομιλίες για την δημιουργία της μεγαλύτερης επιχείρησης κέντρων καταστημάτων στον κόσμο. Στις συνομιλίες εμπλέκονται πιθανόν το εθνικό επενδυτικό κεφάλαιο Government of Singapore Investment και η Westfield Group, που κατέχει σήμερα τον τίτλο του μεγαλυτερου εμπορικού κέντρου στον κόσμο.

Στην Βρετανία οι πιέσεις επιμένουν στον τραπεζικό κλάδο, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλές κορυφαίες τράπεζες και ασφαλιστικές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

Στην αμερικανική αγορά, εκτός της δημοσιοποίησης της έκθεσης της Κεντρικής Τράπεζας για την αμερικανική οικονομία, θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία για την παραγωγικότητα δ’ τριμήνου, τις βιομηχανικές παραγγελίες Ιανουαρίου και ο δείκτης ISM υπηρεσιών Φεβρουαρίου.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v