Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση ευρωαγορών κατόπιν σταθεροποίησης Wall

Αντίδραση σε υψηλότερα επίπεδα καταγράφουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες μετά την ανάκαμψη ”της τελευταίας στιγμής” στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Πρωταγωνιστούν στα κέρδη οι ενεργειακοί τίτλοι, καθώς πετρέλαιο και χρυσός κινούνται σε επίπεδα-ρεκόρ. Στον αντίποδα, πιέσεις επικρατούν στον τεχνολογικό κλάδο, κατόπιν υποβάθμισης προβλέψεων από την Intel.

Αντίδραση σε υψηλότερα επίπεδα καταγράφουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες μετά την ανάκαμψη ”της τελευταίας στιγμής” στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Πρωταγωνιστούν στα κέρδη οι ενεργειακοί τίτλοι, καθώς πετρέλαιο και χρυσός κινούνται σε επίπεδα-ρεκόρ. Στον αντίποδα, πιέσεις επικρατούν στον τεχνολογικό κλάδο, κατόπιν υποβάθμισης προβλέψεων από την Intel.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,21% στις 5.831 μονάδες, ο DAX 0,07% στις 6.694 μονάδες και ο CAC 0,16% στις 4.750 μονάδες.

Το κλίμα παραμένει νευρικό στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας της διολίσθησης της αμερικανικής οικονομίας κάθε μέρα πιο βαθιά στην επιβράδυνση, σε συνδυασμό με την αναρρίχηση των τιμών των εμπορευμάτων και του πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στραμμένο στα αποτελέσματα χρήσης δ’ τριμήνου, που καταδεικνύουν το μέγεθος των επιπτώσεων της χρηματοοικονομικής κρίσης στα εταιρικά κέρδη.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις και ο δείκτης Nikkei τερμάτισε πρακτικά αμετάβλητος, ενώ ισχυρή πτώση καταγράφηκε στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να υποχωρεί 1,40%.

Στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας ο δείκτης ASX υποχώρησε 0,47%, μετά και την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 7,25%.

Στη Wall Street, ο Μάρτιος ξεκίνησε με αρνητικές διαθέσεις, καθώς η σημαντική μείωση των κατασκευαστικών δαπανών διεύρυνε τους φόβους των επενδυτών για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Οι κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον Ιανουάριο κατά 1,7%, ενώ ο δείκτης μεταποίησης ISM υποχώρησε τον Φεβρουάριο κάτω από το 50%.

Πάντως ο δείκτης Dow Jones περιόρισε σημαντικά τις απώλειες της συνεδρίασης κι έκλεισε με οριακές απώλειες 0,06%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,57% και στον αντίποδα ο S&P 500 εισήλθε στα τελευταία λεπτά σε θετικό έδαφος κι έκλεισε με οριακά κέρδη 0,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v