Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος ευρωαγορών λόγω σταθεροποίησης Wall-Ασίας

Μια συνεδρίαση που, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, διατηρεί τα θετικά πρόσημα των ευρωπαϊκών δεικτών και στις μεσημβρινές συναλλαγές, ”χάνει” σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο. Στήριξη από τις τράπεζες και την σταθεροποίηση Wall και Ασίας.

Μια συνεδρίαση που, σε αντίθεση με προηγούμενες συνεδριάσεις, διατηρεί τα θετικά πρόσημα των ευρωπαϊκών δεικτών και στις μεσημβρινές συναλλαγές, ”χάνει” σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο.

Με στήριξη από τον χρηματοοικονομικό κλάδο και την σταθεροποίηση σε Wall και Ασία, οι ευρωαγορές κινούνται ανοδικά και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανάκαμψη στο άνοιγμα της Ν.Υόρκης.

Κέρδη αποκομίζει ο ασφαλιστικός κλάδος, καθώς φημολογείται ότι προχωρά συμφωνία στις ΗΠΑ για το σχέδιο διάσωσης της επιχείρησης ασφάλισης ομολόγων Ambac Financial Group.

Η Axa κερδίζει 1,2% και η ING 1,1%.

Ανάκαμψη καταγράφει και ο τραπεζικός κλάδος, με την Credit Agricole να ενισχύεται 2,2% καθώς διέψευσε τις φήμες ότι θα κάνει προσφορά για τη Societe Generale, ανακοινώνοντας τις απώλειες του προηγούμενου τριμήνου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,59% στις 5.801 μονάδες, ο DAX 0,98% στις 6.609 μονάδες και ο CAC 0,85% στις 4.715 μονάδες.

Στο επίκεντρο οι επιχειρήσεις που ανακοινώνουν αποτελέσματα, όπως η Adidas (-0,43%), καθώς και η Groupe Eurotunnel (4,7%), στην οποία σύμφωνα με δημοσίευμα σκοπεύει να αγοράσει μερίδιο 20% η Goldman Sachs.

Επίσης, η EasyJet Plc (+4,8%) αναβαθμίστηκε σε ”αγορά” από την Goldman Sachs, ενώ η Air France-KLM Group υποβαθμίστηκε σε ”ουδέτερη” από τη UBS AG.

Η Nokia κερδίζει 2,2% έπειτα από τετραήμερη πτώση.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια σημείωσαν πτώση επί πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση υποχώρησης, με πρωταγωνιστές στις πιέσεις τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων αλλά και ενεργειακών εταιριών, καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί από τα ιστορικά υψηλά.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχωρεί 0,7% με απώλειες 11% από την αρχή του έτους. Με ελαφρές απώλειες τερμάτισε και ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο.

Η αμερικανική αγορά κινήθηκε με απώλειες, οι οποίες ωστόσο περιορίστηκαν σημαντικά στο φινάλε και οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με οριακές απώλειες για τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 και άνοδο για τον δείκτη Nasdaq.

Στη συνεδρίαση κυριάρχησαν η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη κ. Ben Bernanke, από την οποία οι επενδυτές κράτησαν την εκτίμηση ότι αναμένονται νέες κατασχέσεις κατοικιών, καθώς και τα σενάρια για διάσωση της Ambac.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v