Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ICD (Ντουμπάι) μονάδα real estate Ισπανίας

Η Inmobiliaria Colonial θα προχωρήσει σε αποεπένδυση του χαρτοφυλακίου αγοράς κατοικίας, σε μια σύνθετη συμφωνία όπου η Investment Corporation of Dubai θα αποκτήσει τον έλεγχο των ενοικιάσεων εμπορικών ακινήτων.

Στην ICD (Ντουμπάι) μονάδα real estate Ισπανίας
Η Inmobiliaria Colonial, ο προβληματικός όμιλος real estate της Ισπανίας, δέχτηκε να προχωρήσει σε αποεπένδυση του χαρτοφυλακίου αγοράς κατοικίας, σε μια σύνθετη συμφωνία βάσει της οποίας το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Ντουμπάι Investment Corporation of Dubai, θα αποκτήσει τον έλεγχο των επιχειρήσεων ενοικιάσεων εμπορικών ακινήτων.

Η πώληση, που αποτιμά το σύνολο του ισπανικού ομίλου στα 3 δισ. ευρώ, ανακοινώθηκε μια εβδομάδα αφότου οι επαφές των δύο πλευρών έδειξαν ότι δεν πρόκειται να ευοδοθούν.

Οι δύο βασικοί μέτοχοι της Colonial, ο Luis Portillo και η οικογένεια Nozaleda, πιέζονται να πωλήσουν τις επιχείρηση από τα τέλη του περασμένου έτους, όταν η κάθετη πτώση στην τιμή της μετοχής έκανε τους πιστωτές να απαιτήσουν εξόφληση δανείων.

Μετά από προσεγγίσεις πολλών ”μνηστήρων”, η ICD έκανε πρόσφατα μη δεσμευτική προσφορά στα 1,85 ευρώ ανά μετοχή. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη απόφαση, θα πληρώσει 1,19 ευρώ ανά μετοχή για τις επιχειρήσεις εμπορικών ακινήτων, κυρίως στην Μαδρίτη, την Βαρκελόνη και το Παρίσι.

Οι επιχειρήσεις διαχείρισης γης και ανάπτυξης κατοικιών, θα ενοποιηθούν σε νέα επιχείρηση την οποία θα ελέγχουν οι υπάρχοντες μέτοχοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v