Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις ευρωαγορές συνεχίζεται το ”πάρτι” της Fed

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζεται η ”γιορτή” που προκάλεσε το γενναιόδωρο πρόγραμμα πιστωτικής διευκόλυνσης της Fed για να ελαφρύνει τα δανειακά βάρη της αγοράς και το οποίο ενέπνευσε το καλύτερο ράλι 5ετίας στη Wall Street και υψηλό 2 εβδομάδων στις ασιατικές αγορές.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζεται η ”γιορτή” που προκάλεσε το γενναιόδωρο πρόγραμμα πιστωτικής διευκόλυνσης της Federal Reserve για να ελαφρύνει τα δανειακά βάρη της αγοράς και το οποίο ενέπνευσε το καλύτερο πενταετές ράλι στη Wall Street και ανάκαμψη σε υψηλό 2 εβδομάδων στις ασιατικές αγορές.

Οι ευρωαγορές άνοιξαν με αισθητή ανάκαμψη, μετά και τα χθεσινά κέρδη άνω του 1%, στον απόηχο της ευρείας παρέμβασης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ στις πιστωτικές αγορές.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,4% στις 5.774 μονάδες, ο DAX 1,27% στις 6.607 μονάδες και ο CAC 1,62% στις 4.702 μονάδες.

Nωρίτερα, τα ασιατικά χρηματιστήρια ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, με αναζωπύρωση επενδυτικού ενδιαφέροντος για τραπεζικούς τίτλους, κατόπιν της συντονισμένης παρέμβασης της Fed σε συνεργασία με άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες, που διοχέτευσαν πάνω από 200 δισ. δολάρια στο πιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο αντέδρασε με το καλύτερο ράλι πέντε ετών στην ανακοίνωση της Fed και ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με θεαματικά κέρδη 3,55%, ο Nasdaq 3,98% και ο S&P 3,7%.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος ανά τον πλανήτη ”ανάσανε” μετά την απόφαση της Fed και η UBS ενισχύεται 3,4% και η Royal Bank of Scotland 3,6%, ενώ νωρίτερα η αυστραλέζικη Commonwealth Bank εκτινάχτηκε 5,5%.

Τα εμπορεύματα συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους και οι επιχειρήσεις μεταλλευμάτων και ενέργειας αποκομίζουν νεά σημαντικά κέρδη. Η BHP κερδίζει 3,1% και η Total 1%.

Η Danone ενισχύεται 2,1% κατόπιν αναβάθμισής της από την Deutsche Bank, η Veolia Environnement 2,6% μετά την αναβάθμιση από την Goldman Sachs και η Nokia 2,3% μετά την αναβάθμιση από τη WestLB.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v