Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά αποτελέσματα πιέζουν τις ευρωαγορές

Η προοπτική μεγάλης μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων από τη Federal Reserve το βράδυ στις ΗΠΑ δεν κατορθώνει να προσφέρει στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που υποχωρούν κάθετα υπό το βάρος των δυσμενών αποτελεσμάτων κορυφαίων τραπεζών και άλλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Η προοπτική μεγάλης μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων από τη Federal Reserve το βράδυ στις ΗΠΑ δεν κατορθώνει να προσφέρει στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που υποχωρούν υπό το βάρος των δυσμενών αποτελεσμάτων κορυφαίων τραπεζών και άλλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Η UBS (-3,9%), η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα βάσει ενεργητικού, ανακοίνωσε ρεκόρ ζημιών και η γαλλική BNP Paribas (2,4%) δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,78% στις 5.839 μονάδες, ο DAX 0,55% στις 6.855 μονάδες και ο CAC 0,56% στις 4.899 μονάδες.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια έκλεισαν χθες με ανάκαμψη, καθώς οι επενδυτές ”ποντάρουν” σε μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Οι αναλυτές σε ποσοστό 74% πιστεύουν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια κατά 0,50 μονάδες και σε ποσοστό 26% ότι θα τα μειώσει κατά 0,25 μονάδες. Μια μείωση 25 μονάδων βάσης κατά τους ειδικούς θα αποδειχτεί ”παροδικά καταστροφική” για τα χρηματιστήρια.

Πάντως, ούτε τα ασιατικά χρηματιστήρια κατόρθωσαν να διατηρήσουν τις τάσεις ανάκαμψης της Wall Street εξαιτίας των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη. Ο δείκτης Nikkei αποδυναμώθηκε 0,99%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ 2,14%.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v