Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδρούν οι ευρωαγορές

Ο φόβος της ύφεσης ”στοιχειώνει” τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες καταγράφουν σημαντικές απώλειες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Ωστόσο, οι αγορές φαίνεται να αντιδρούν, καθώς καταγράφονται κάποιες ήπιες διαθέσεις να ”μαζευτεί” η κάθετη πτώση. Τα futures της Wall Street εξακολουθούν να παρουσιάζουν δραματική εικόνα.

Ο φόβος της ύφεσης ”στοιχειώνει” τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες καταγράφουν σημαντικές απώλειες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, αν και καταγράφονται κάποιες ήπιες διαθέσεις να ”μαζευτεί” η κάθετη πτώση.

Πτώση 2,6% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη-βαρόμετρο DJ Stoxx 600, ο οποίος μετά και την πτώση 5,7% τη Δευτέρα σημειώνει τις μεγαλύτερες διήμερες απώλειες αρκετών ετών.

Ήπια διάθεση να ”μαζευτεί” η υποχώρηση σημειώνεται στην αγορά του Λονδίνου, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,83%, ενώ στην πρώτη ώρα συνεδρίασης έφτασε να χάνει έως και 3,96%.

Ανάλογες διαθέσεις τόσο στη γερμανική όσο και στη γαλλική αγορά, με τον DAX 30 να υποχωρεί 2,53%, ενώ ”άνοιξε” με πτώση υψηλότερη του 5%, και τον CAC 40 να ”μαζεύει” τις απώλειές του στο 1,61% (με πτωτικό ξεκίνημα στο 2,78%).

Πτώση 4,1% για τη μετοχή της BMW, με αυτήν της SAP να αποδυναμώνεται 5,1%.

Στο ”κόκκινο” οι μετοχές τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων, με την Deutsche Bank να σημειώνει πτώση 6,2% και την AXA να υποχωρεί 7,1%.

Όσο για τα futures της Wall Street, εξακολουθούν να παρουσιάζουν δραματική εικόνα, με τον Dow Jones να αποδυναμώνεται 4,59%, τον Nasdaq 5,43% και τον S&P 500 στο 5,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v