Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικό ”ποδαρικό” ευρωαγορών - futures Wall

Επιφυλακτική άνοδο εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση του 2008, με την ελπίδα ότι η πιστωτική κρίση της περασμένης χρονιάς δεν θα συνεχιστεί με ανάλογη δριμύτητα στην φετινή. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη ISM μεταποίησης στις ΗΠΑ και την δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Επιφυλακτική άνοδο εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση του 2008, με την ελπίδα ότι η πιστωτική κρίση της περασμένης χρονιάς δεν θα συνεχιστεί με ανάλογη δριμύτητα στην φετινή.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,62% στις 6497 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,11% στις 8058 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,64% στις 5649 μονάδες.

Στήριξη προσφέρει στις αγορές η αναπτέρωση των προοπτικών εξαγορών και συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, μετά την φήμη ότι επιμένει το ενδιαφέρον της Santader για την Alliance & Leicester (ενισχύθηκε έως 10%).

Οι λοιποί τραπεζικοί τίτλοι ενθαρρύνονται με τις εξελίξεις, καθώς και την ελπίδα ότι το 2008 θα είναι πιο ”ευγενικό” με τον κλάδο από όσο το 2007, κατά τον οποίο εκδηλωθηκαν εντονότατα προβλήματα στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Την Δευτέρα η Wall Street έληξε ένα δύσκολο έτος με έντονες απώλειες, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να περιμένουν περισσότερη αβεβαιότητα και αστάθεια.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται μικτό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες στη Νέα Υόρκη σήμερα, με πτώση για S&P και Nasdaq και ελαφρά άνοδο για τον δείκτη Dow Jones.

Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται σε κρίσιμα στατιστικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία που θα ανακοινωθούν, καθώς και την δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve. Θα ανακοινωθεί ο δείκτης ISM μεταποίησης Δεκεμβρίου, καθώς και τα μεγέθη για τις κατασκευαστικές δαπάνες Νοεμβρίου.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, κέρδη αποκομίζουν οι πετρελαϊκοί τίτλοι μετά την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου και η Total ενισχύεται 1,2% και η BG Group 0,4%.



Οι ενδείξεις επιβράδυνσης της αμερικανικής ανάπτυξης εν αναμονή ανακοίνωσης υποτονικού δείκτη ISM στις ΗΠΑ το απόγευμα, ασκούν πιέσεις στους εξαγωγείς της Ευρώπης και η Nokia υποχωρεί 1,4% ενώ η Ericsson 1,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v