Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ευρωαγορών, ”νευρικές” οι αναπτυσσόμενες

Ανάκαμψη τιμών επικρατεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές μετά την βύθιση τιμών των προηγούμενων συνεδριάσεων, με πρωταγωνιστές στην άνοδο τους πετρελαϊκούς τίτλους.

Ανάκαμψη τιμών επικρατεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές μετά την βύθιση τιμών των προηγούμενων συνεδριάσεων, με πρωταγωνιστές στην άνοδο τους πετρελαϊκούς τίτλους, που ακολουθούν την ανάκαμψη του πετρελαίου πάνω από τα 70 δολάρια ανά βαρέλι.

Το κλίμα παραμένει πάντως νευρικό και οι πιέσεις διατηρούνται σε αρκετές αναπτυσσόμενες αγορές, καθώς συνεχίζεται η έξοδος κεφαλαίων με κατεύθυνση προς πιο σταθερές επενδύσεις.

Ο δείκτης ISE National 100 στην Κων/πολη υποχωρεί το μεσημέρι 2,5% στις 35.446 μονάδες ενώ οι βασικοί δείκτες υποχώρησαν πάνω από 1% στη Νότιο Κορέα, την Ινδονησία και την Ταϊβάν.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, η BP ενισχύεται 2,1% και η Total 1,3%. Η Eni αντιδρά με άνοδο 1,6% στην εξασφάλιση έξι αδειών άντληση φυσικού αερίου και πετρελαίου στο Ανατολικό Τιμόρ.

Η Philips κερδίζει 2,3% μετά την προσφορά εξαγοράς της Avent.

Το Euronext αντιδρά με εκτίναξη 4,2% στην αντιπροσφορά της Deutsche Boerse.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για τους βασικούς δείκτες της Wall Street με το ενδιαφέρον στραμμένο στην ομιλία του διοικητή της Federal Reserve Μπεν Μπερνάνκε, ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής της Γερουσίας, από την οποία οι επενδυτές ευελπιστούν να αποκομίσουν ενδείξεις για τις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας όσον αφορά την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v