Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση εμπορευμάτων, ανεβαίνει το πετρέλαιο

Ανάκαμψη τιμών επικρατεί στις αγορές εμπορευμάτων, καθώς επενδυτικά κεφάλαια επιστρέφουν με αγορές στις χαμηλότερες τιμές που δημιούργησε το ”ξεπούλημα” των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Τάσεις ανάκαμψης επικράτησαν στις αγορές εμπορευμάτων το πρωί, καθώς επενδυτικά κεφάλαια επέστρεψαν με αγορές στις χαμηλότερες τιμές που δημιούργησε το ”ξεπούλημα” των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Η νευρικότητα ωστόσο παραμένει έντονη και οι τιμές εύκολα υποχώρησαν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, αλλά πάντως με σταθεροποιητικές τάσεις.

Αισθητά ανοδικές τάσεις διατηρεί το πετρέλαιο, που ενισχύεται πάνω από τα 70 δολάρια, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση έκανε πρόβλεψη ότι και η φετινή περίοδος των τυφώνων στον Ατλαντικό θα είναι αρκετά ”σκληρή.”

Το συμβόλαιο Ιουλίου ενισχύεται 34 σεντς, στα 70,30 δολ. ανά βαρέλι, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, ενώ το Brent κερδίζει 35 σεντς, στα 69,7 δολάρια.

Τάσεις σταθεροποίησης επικρατούν σε όλες τις αγορές εμπορευμάτων. Τα 19 εμπορεύματα που καλύπτει ο δείκτης Reuters/Jefferies CRB Futures Price Index, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα υποχώρησε 6,4% -η μεγαλύτερη πτώση από το 1980- ενισχύθηκαν χθες 1,6%.

Ο χαλκός, ο άργυρος, ο χρυσός, ο χυμός πορτοκαλιού, η ζάχαρη και η βενζίνη υποχώρησαν 5% και πλέον την περασμένη εβδομάδα, μια περίοδο κατά την οποία τα μόνα εμπορεύματα που ενισχύθηκαν ήταν το στάρι και το χοιρινό κρέας.

Το συμβόλαιο του χρυσού ενισχύθηκε αρχικώς 1% μέχρι το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 663,30 δολαρίων, αλλά υποχωρεί το μεσημέρι στα 653,8 δολάρια ανά ουγκιά έναντι 656,4 δολ. χθες στη Νέα Υόρκη.

Το τρίμηνο συμβόλαιο του χαλκού στο London Metal Exchange διαμορφώνεται στα 7.530 δολ. ανά τόνο έναντι 7.590 δολ. στο προηγούμενο κλείσιμο στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v