Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις ανακτούν πετρέλαιο και μέταλλα

Ανακτούν έδαφος μετά το ”ξεπούλημα” των προηγούμενων συνεδριάσεων οι τιμές του πετρελαίου καθώς και των πολυτίμων και βασικών μετάλλων.

Ανακτούν έδαφος μετά το ”ξεπούλημα” των προηγούμενων συνεδριάσεων οι τιμές του πετρελαίου καθώς και των πολυτίμων και βασικών μετάλλων.

Το συμβόλαιο Ιουνίου του αργού πετρελαίου κερδίζει 43 σεντς στα 69,88 δολ. ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ του Brent στο Λονδίνο διαμορφώνεται με ανάλογη άνοδο στα 70,10 δολ. ανά βαρέλι.

Οι ανησυχίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και η επικείμενη έναρξη της περιόδου των θερινών διακοπών στην αμερικανική αγορά επαναφέρουν τις ανησυχίες για την επάρκεια της προσφοράς καυσίμων και στηρίζουν υψηλότερα τις τιμές.

Ο χρυσός προσέλκυσε αγοραστές στα χαμηλά επίπεδα που διαμορφώθηκαν μετά τις πρόσφατες απώλειες, οι αναλυτές πάντως περιμένουν έντονη αστάθεια στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, αναλόγως με τις κινήσεις στις αγορές συναλλάγματος.

Οι αγορές θεσμικών κεφαλαίων ώθησαν την πλατίνα 1,4% υψηλότερα, αλλά η τιμή του λευκού μετάλλου παραμένει χαμηλότερα του ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας, στα 1,336 δολ. ανά ουγκιά, καθώς Ιάπωνες κερδοσκόποι φέρονται να συνεχίζουν τις ρευστοποιήσεις κερδών.

Η τιμή-σποτ του χρυσού διαμορφώνεται στα 684,25 δολ. ανά ουγκιά, έναντι 681,1 δολ. στο προηγούμενο κλείσιμο. Η πλατίνα ενισχύεται στα 1.325 δολ. από 1.308 χθες, το παλλάδιο στα 372 δολάρια από 361 δολ. και ο άργυρος στα 12,8 δολ. από 12,66 δολάρια ανά ουγκιά.

Ήπια ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις αγορές των βασικών μετάλλων και ο χαλκός κερδίζει στο London Metal Exchange 5 δολάρια στα 8.095 δολάρια ανά τόνο.

Εάν πάντως κλείσει σε αυτά τα επίπεδα το κόκκινο μέταλλο, που έχει ενισχυθεί 84% μέχρι στιγμής στο έτος και ανήλθε έως τα 8.800 δολ. ανά τόνο στις 11 Μαΐου, θα ολοκληρώσει την εβδομάδα με απώλειες 4,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v