Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσιες απώλειες 1,21% για το πετρέλαιο

Παρά το γεγονός πως τα αποθέματα βενζίνης ανακοινώθηκαν από το DOE χειρότερα από το αναμενόμενο, το Light Crude Oil πιέστηκε κάτω από τα 69 δολ./βαρέλι, με τον ”πρώτο” μήνα να κλείνει για πρώτη φορά από της 05 Απριλίου κάτω από το επίπεδο των 69/βαρέλι. Για την ακρίβεια, στα 68,69 δολ./βαρέλι, 1,21% χαμηλότερα για την ημέρα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Η εντονότατη μεταβλητότητα συνέχισε σε υπερθετικό βαθμό να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για άλλη μια συνεδρίαση.

Παρά το γεγονός πως τα αποθέματα βενζίνης ανακοινώθηκαν από το DOE χειρότερα από το αναμενόμενο, το Light Crude Oil πιέστηκε κάτω από τα 69 δολ./βαρέλι, με τον ”πρώτο” μήνα να κλείνει για πρώτη φορά από της 05 Απριλίου κάτω από το επίπεδο των 69/βαρέλι.

Για την ακρίβεια, στα 68,69 δολ./βαρέλι, 1,21% χαμηλότερα για την ημέρα. Αισθητή ήταν η πτωτική διάθεση της τιμής της βενζίνης, με την σειρά Ιουνίου ’06 να διαπραγματεύεται καθ’ όλη την διάρκεια του floor session κάτω από τα 200 cents/γαλόνι, κλείνοντας τελικά στα 197,51 cents/γαλόνι, υποχωρώντας κατά 2,51%, έχοντας όμως κρατήσει σθεναρά την στήριξη των 196 cents/γαλόνι.

Το μαζικό κύμα ρευστοποιήσεων της Δευτέρας στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων αντιστράφηκε κατά τις πρωϊνές ώρες, με τους Ασιάτες να οδηγούν τον χρυσό 4% υψηλότερα από το κλείσιμο της Τρίτης, στα 718 δολ./ουγκιά, στην συνέχεια όμως παρατηρήθηκαν μαζικές ρευστοποιήσεις, με το σύνολο των μετάλλων να γυρνάει σε αρνητικό έδαφος

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου για το χρυσό έκλεισε ένα δολάριο χαμηλότερα από το settlement της Παρασκευής, στα 691,80 δολ./ουγκιά καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,16%, έχοντας όμως οι ταύροι υποστεί σημαντικό πλήγμα στο γόητρο τους.

Αντίστοιχα κινήθηκε και η υπόλοιπη αγορά, με το συμβόλαιο παράδοσης Ιουλίου για το ασήμι να καταγράφει απώλειες της τάξης των δύο ποσοστιαίων μονάδων παρά το γεγονός πως ενισχυόταν μέχρι και 3,25% τις πρωϊνές ώρες, διαπραγματευόμενο στις παρυφές των 14 δολ./ουγκιά, κλείνοντας τελικά μόλις και μετά βίας πάνω από τα 13 δολ./ουγκιά, στα 13,24 δολ./ουγκιά, έχοντας υποχωρήσει μέχρι και τα 12,82 δολ./ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v