Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική υποχώρηση του πετρελαίου

Στο ”κόκκινο” κύλησε το σύνολο της ημέρας για την αγορά ενέργειας, με το συμβόλαιο λήξεως Ιουνίου για το πετρέλαιο να κλείνει με σημαντικές απώλειες της τάξης του 3,41% στα 69,41 δολάρια/βαρέλι. Το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου για το χρυσό διαπραγματεύονταν ”μια ανάσα” από την χαμηλότερη για την ημέρα τιμή στα 679,00 δολάρια/ουγκιά.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Σε συνέχεια της συνεδρίασης της προηγούμενης Παρασκευής, για την ακρίβεια στον υπερθετικό της βαθμό, εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση για την εβδομάδα στο μπλοκ εμπορευμάτων με βασικούς ”πρωταγωνιστές” της πτώσης το ”δίδυμο” ενέργεια – πολύτιμα μέταλλα.

Ο αντιπροσωπευτικός για την εν λόγο αγορά Αμερικανικός δείκτης CRB έκλεισε χθες Δευτέρα στις 352,06 μονάδες, σημειώνοντας ημερήσιες απώλειες της τάξης του 2,75%.

Στο ”κόκκινο” κύλησε το σύνολο της ημέρας για την αγορά ενέργειας, με το συμβόλαιο λήξεως Ιουνίου για το πετρέλαιο να κλείνει με σημαντικές απώλειες της τάξης του 3,41% στα 69,41 δολάρια/βαρέλι, ενώ πολύ κοντά στην τιμή κλεισίματος ήταν και η χαμηλότερη για την ημέρα τιμή – στα 69,35 δολάρια/βαρέλι.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και για τα πετρελαϊκά προϊόντα, με το συμβόλαιο λήξεως Ιουνίου για το φυσικό αέριο να κλείνει 2,50% χαμηλότερα στα 6,12 δολάρια/MMBtu, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο πάνω στη βενζίνη σημείωσε την μεγαλύτερη για την ημέρα ποσοστιαία πτώση της τάξης του 5,71% στα 205,40 cents/γαλόνι.

Μαζικό κύμα ρευστοποιήσεων ”έπληξε” την αγορά πολύτιμων μετάλλων με τον όγκο συμβολαίων να ξεπερνά αισθητά το μέσο όρο συναλλαγών.

Το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου για το χρυσό διαπραγματεύονταν ”μια ανάσα” από την χαμηλότερη για την ημέρα τιμή στα 679,00 δολάρια/ουγκιά υποχωρώντας σε ημερήσιο επίπεδο 32,00 δολαρίων(!) – 23:00 ώρα Ελλάδος.

Αντίστοιχα κινήθηκε και η υπόλοιπη πολύτιμη αγορά, με το συμβόλαιο παράδοσης Ιουλίου για τον άργυρο να συναλλάσσεται 7,50% χαμηλότερα σε σχέση με το settlement της Παρασκευής στα 13,45 δολάρια/ουγκιά ενώ το συμβόλαιο Ιουνίου για το παλλάδιο έκλεισε αργά το απόγευμα (20:00 ώρα Ελλάδος) στα 374,75 δολάρια/ουγκιά υποχωρώντας 23,60 δολάρια.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v