Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ράλι σε χρυσό, πλατίνα, χαλκό

Σε νέο υψηλό 26 ετών στα 722,5 δολάρια διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού, ενώ οι παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι δεν είναι απίθανη η υπέρβαση του υψηλού των 850 δολαρίων που είχε σημειωθεί το 1980. Νέα ρεκόρ παρατηρούνται στις τιμές του χαλκού και της πλατίνας, καθώς συνεχίζεται το ράλι στον κλάδο των μετάλλων, ενώ το πετρέλαιο πλησιάζει και πάλι τα 74 δολάρια.

Σε νέο υψηλό 26 ετών διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού, ενώ νέα ρεκόρ παρατηρούνται στις τιμές του χαλκού και της πλατίνας, καθώς συνεχίζεται το ράλι στον κλάδο των μετάλλων.

Το συμβόλαιο χρυσού για παράδοση Ιουνίου ενισχύεται αυτή τη στιγμή στα 722,5 δολάρια την ουγκιά στο New York Mercantile Exchange, ενώ νωρίτερα έφτασε και τα 728 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από το 1980.

Το πολύτιμο μέταλλο ξεπέρασε τα 710 δολάρια μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed και την αναφορά της κεντρικής τράπεζας σε πιθανές περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων για να κρατήσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

”Οι παράγοντες της αγοράς θεωρούν πλέον ότι το υψηλό του Ιανουαρίου του 1980 στα 850 δολάρια την ουγκιά δεν είναι μακριά”, αναφέρει η εταιρία αναλύσεων Action Economics.

Νέο ρεκόρ σημειώνει τόσο η πλατίνα, στα 1.299,60 δολάρια την ουγκιά, όσο και ο χαλκός, στα 4,04 δολάρια τη λίβρα.

Νέο υψηλό και για τον άργυρο, που ενισχύεται κατά 4,6% στα 14,93 δολάρια την ουγκιά ενώ το παλλάδιο κερδίζει 7,5 δολάρια στα 397,65 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, νέα ανοδική κίνηση πραγματοποιεί η πετρελαϊκή τιμή, αντανακλώντας τις ανησυχίες των επενδυτών για έλλειψη στην προσφορά βενζίνης στις ΗΠΑ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μετά και το κλείσιμο του διυλιστηρίου Valero Energy στο Τέξας.

Το ενεργό συμβόλαιο για παράδοση αργού πετρελαίου τον Ιούνιο ενισχύεται στα 73,35 δολάρια το βαρέλι αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v