Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα υψηλά ο χρυσός, στα 70 δολ. το πετρέλαιο

Σε πολύ στενό εύρος διακύμανσης κινήθηκε σήμερα το ενεργειακό μπλόκ, με την αγορά να κλείνει με ελαφρώς θετικό πρόσημο λόγω της ανόδου της τιμής της βενζίνης κατά το τελευταίο 15λεπτο.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Σε πολύ στενό εύρος διακύμανσης κινήθηκε σήμερα το ενεργειακό μπλόκ, με την αγορά να κλείνει με ελαφρώς θετικό πρόσημο λόγω της ανόδου της τιμής της βενζίνης κατά το τελευταίο 15λεπτο.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο λήξεως Ιουνίου για το αργό έκλεισε για άλλη μια ημέρα μια κοντά στο ψυχολογικό επίπεδο των 70 δολλαρίων/βαρέλι, κλείνοντας στα 70,19δολ./βαρέλι καταγράφοντας μικρά κέρδη της τάξης του 0,36%, έχοντας κινηθεί καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας σε εύρος στενότερο του ενός δολαρίου.

Όπως τονίστηκε και στην εισαγωγή, σημαντική στήριξη στις τιμές, παρείχε η διάθεση των traders να μην αφήσουν την τιμή της βενζίνης να υποχωρήσει κάτω από τα $200cents/γαλόνι. Για την ακρίβεια, το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου για την βενζίνη έκλεισε στα 204,06cents/γαλόνι, ενισχυμένο κατά 2,31%, έχοντας λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο αναρριχηθεί έως και το επίπεδο των 204,50cents/γαλόνι.

Σε αντίθεση με την χθεσινή ημέρα, το φυσικό αέριο πιέστηκε σημαντικά, αδυνατώντας να διατηρηθεί πάνω από τα 7δολλ/MmBtu, κλείνοντας την ημέρα με απώλειες 1,90%, στα 6,775δολ/MmBtu.

Η εντυπωσιακή πορεία του χρυσού συνεχίστηκε για άλλη μια ημέρα, με την σειρά Ιουνίου ’06 να διαπραγματεύεται αργά το βράδυ κοντά στα υψηλά πολλών ετών, στα $685/ουγκιά, ενισχυμένος κατά 1,30%, ενώ το ασήμι για τρίτη συνεχή ημέρα έδειξε σαφή σημάδια αδυναμίας να διατηρηθεί πάνω από τα 14δολλ/ουγκιά, κλείνοντας στο επίπεδο των 13,95δολλ/ουγκιά, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης της μίας ποσοστιαίας μονάδας, έχοντας κάνει ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 14,141δολλ/ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v