Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό για το πετρέλαιο

Σε νέο ιστορικό υψηλό ”αναρριχήθηκε” την Τρίτη η τιμή του πετρελαίου Brent, ”γράφοντας” στην πρώτη σειρά λήξης (Ιουνίου) υψηλότερη τιμή στα 74,97δολ./βαρέλι ενώ έκλεισε την ημέρα στα 74,64δολ./βαρέλι, σημειώνοντας ημερήσια άνοδο της τάξης του 1,02%.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Σε ρυθμούς Ιράν εξακολούθησαν για μια ακόμη συνεδρίαση να κινούνται τόσο η αγορά ενέργειας όσο και η ”πολύτιμη” αγορά μετάλλων με αφορμή την κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Δύσης – Ιράν και εν όψει της κρίσιμης απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπροσθέτως, η απόφαση του προέδρου της Βολιβίας Evo Morales να ανακτήσει τον έλεγχο των κρατικών εταιριών πετρελαίου και φυσικού αερίου, δίνοντας προθεσμία 180 ημερών στις εταιρίες αλλοδαπών συμφερόντων να αποδεχτούν τα νέα συμβόλαια που η κυβέρνησή του προτείνει, ήρθε να φορτίσει εκ νέου το ήδη εύθραυστο κλίμα.

Ύστερα από την αργία των ευρωπαϊκών αγορών τη Δευτέρα λόγω του εορτασμού της πρωτομαγιάς, σε νέο ιστορικό υψηλό ”αναρριχήθηκε” χθες Τρίτη η τιμή του πετρελαίου Brent, ”γράφοντας” στην πρώτη σειρά λήξης (Ιουνίου) υψηλότερη τιμή στα 74,97δολ./βαρέλι, ενώ έκλεισε την ημέρα στα 74,64δολ./βαρέλι, σημειώνοντας ημερήσια άνοδο της τάξης του 1,02%.

Το συμβόλαιο λήξεως Ιουνίου για το πετρέλαιο, που διαπραγματεύεται στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο NYMEX (Light Sweet), έκλεισε την ημέρα με κέρδη που σε απόλυτη μεταβολή προσέγγισαν το 1,00δολ./βαρέλι, στα 74,61δολ./βαρέλι (1,23% ποσοστιαία μεταβολή).

Σε νέα υψηλότερα επίπεδα βρέθηκε η αγορά πολύτιμων μετάλλων, με το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου για τον χρυσό να διαπραγματεύεται πάνω από τα 670,00δολ./ουγκιά, στα 671,50δολ./ουγκιά (23:30 ώρα Ελλάδος, σημειώνοντας ημερήσια κέρδη 11,00 δολαρίων.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v