Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος για πετρέλαιο και πολύτιμα μέταλλα

Το συμβόλαιο λήξεως Ιουνίου του αργού (Nymex WTI Crude) έκλεισε στα 73,70 το βαρέλι, με σημαντικά κέρδη της τάξεως του 2,53%. Σχεδόν 3% ενισχύθηκε η τιμή της βενζίνης. Ανοδος στα 660,2 δολ. για το χρυσό, ενισχύθηκε και το ασήμι.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 1980 τερμάτισε το floor trading στο Comex division του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης ο χρυσός, με τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου να κλείνουν στα 660.20 δολάρια η ουγκιά, ενισχυμένα για την ημέρα κατά περίπου 6 δολάρια.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε και το έτερο, δημοφιλές πολύτιμο μέταλλο, το ασήμι, με τη λήξη του Ιουλίου να φλερτάρει καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης με το επίπεδο των 14 δολαρίων η ουγκιά, κερδίζοντας ποσοστό της τάξεως του 2,5%.

Στα 386,25 δολάρια ανά ουγκιά έκανε εξάλλου settlement το παλλάδιο, συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει με τα σταθερά ανοδικά του βήματα. Για την ημέρα, τα συμβόλαια του Ιουνίου ενισχύθηκαν κατά 9,2 δολάρια.

Αφήνοντας το μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων και περνώντας στο energy complex, η πρώτη συνεδρίαση για το μήνα Μάιο ήταν φυσική συνέχεια του ράλι της τελευταίας συνεδρίασης του Απριλίου, καθώς η ανησυχία για τις εξελίξεις στο θέμα του Ιράν και η πίεση των Ηνωμένων Εθνών (κυρίως των ΗΠΑ) προς την ισλαμική δύναμη να σταματήσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, δεν αφήνουν την αγορά να ...χαλαρώσει, τροφοδοτώντας την ανοδική τάση του αργού πετρελαίου και των προϊόντων του.

Το συμβόλαιο λήξεως Ιουνίου του αργού (Nymex WTI Crude) έκλεισε μία ανάσα από τα υψηλά της ημέρας, στα 73,70 το βαρέλι, με σημαντικά κέρδη της τάξεως του 2,53%.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν η κίνηση της βενζίνης, με τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου να διαπραγματεύονται στο κλείσιμο της συνεδρίασης στα 214,60 cents το γαλόνι, ενισχυμένα κατά σχεδόν 3%.

Στα 205,88 cents το γαλόνι έκλεισε το πετρέλαιο θέρμανσης (παράδοσης Ιουνίου), κερδίζοντας ποσοστό 2,28%, ενώ σε αρμονία με το oil complex ήταν και το φυσικό αέριο, με τα συμβόλαια του Ιουνίου να διαμορφώνονται στα 6,695 δολάρια/MmBtu, με ποσοστιαία κέρδη της τάξεως του 2,14%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v