Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 2,45% για το πετρέλαιο

Με έντονα πτωτικές διαθέσεις ξεκίνησε η εβδομάδα για το σύνολο του energy complex, με την αγορά να κλείνει κοντά στα χαμηλά της, και τα προϊόντα του ακατέργαστου να καταγράφουν διόλου ευκαταφρόνητες απώλειες. Στα 73,33 δολ./βαρέλι το πετρέλαιο με ημερήσια πτώση 2,45%, ενώ απώλειες της τάξης του 3% κατέγραψε η σειρά Μαϊου ’06 για την αμόλυβδη βενζίνη.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Άλλη μια ημέρα βίαιης διόρθωσης ήταν η ”πρεμιέρα” της τρέχουσας εβδομάδας για την αγορά των πολύτιμων μετάλλων, με το σύνολο των συμβολαίων να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.

Το μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων από το ξεκίνημα των συναλλαγών τόσο σε Ασία όσο και σε Ευρώπη, έδειχνε σαφή σημάδια νευρικότητας, μετά τις σταθεροποιητικές τάσεις της προηγούμενης Παρασκευής.

Η εικόνα όμως της αγοράς επιδεινώθηκε με το άνοιγμα του floor στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον όγκο συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.

”Πρωταγωνιστής” ήταν και αυτή την φορά ο άργυρος, με το συμβόλαιο παράδοσης Μαίου να καταγράφει απώλειες της τάξης του 9%, πιεζόμενος μέχρι τα 11,662 δολ./ουγκιά, κλείνοντας τελικά στα 11,90 δολ./ουγκιά.

Πτωτικά αλλά σε φυσιολογικά επίπεδα κυμάνθηκαν οι πτωτικές διαθέσεις για το χρυσό, με το συμβόλαιο λήξεως Ιουνίου να υποχωρεί κατά 1,5%, κλείνοντας στα 625 δολ./ουγκιά.

Με έντονα πτωτικές διαθέσεις ξεκίνησε η εβδομάδα για το σύνολο του energy complex, με την αγορά να κλείνει κοντά στα χαμηλά της, και τα προϊόντα του ακατέργαστου να καταγράφουν διόλου ευκαταφρόνητες απώλειες.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο λήξεως Ιουνίου έκλεισε στα 73,33 δολ./βαρέλι σημειώνοντας πτώση 2,45% αφού νωρίτερα είχε συναντήσει σθεναρή στήριξη στα 73 δολ./βαρέλι.

Απώλειες της τάξης των τριών ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψε η σειρά Μαϊου ’06 για την αμόλυβδη βενζίνη, κλείνοντας αισθητά κάτω από τα 220 cents/γαλόνι, με τους επόμενους μήνες να περνάνε σε backwardation, και το spread ”πρώτου-δεύτερου” μήνα να διαμορφώνεται στα 2,10 cents.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v