Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Heavy metal... ”πάρτι” στα εμπορεύματα!

Το συμβόλαιο λήξεως Μαίου για το αργό πετρέλαιο έκλεισε σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,15% στα 72,17δολ./βαρέλι, ενω ο χρυσός (συμβόλαιο Ιουνίου) κάλπασε ξανά καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 3,5% καθώς άγγιξε τα 645 δολάρια. Άνοδος 6,5% (!) στο ασήμι.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Το ”πάρτυ” των bulls στην αγορά εμπορευμάτων συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση για μια ακόμα συνεδρίαση, με τον αντιπροσωπευτικό Αμερικανικό δείκτη της εν λόγω αγοράς να ”σκαρφαλώνει” σε νέο υψηλό καταγράφοντας ημερήσια άνοδο της τάξης του 0,70% στις 357,25 μονάδες (23:00 ώρα Ελλάδος).

Το έναυσμα σήμερα δόθηκε από την τακτική ανακοίνωση των αποθεμάτων ενέργειας από το Αμερικανικό Department of Energy, από την οποία προέκυψε ότι για την εβδομάδα που τελείωσε την 14η Απριλίου σημειώθηκε ραγδαία μείωση των αποθεμάτων για το σύνολο του energy complex.

Τα αποθέματα πετρελαίου σημείωσαν πτώση 800 χιλ. βαρελιών με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 2,3 εκατ. βαρέλια. Την μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν τα αποθέματα βενζίνης - κατηγορία που απασχολεί ιδιαίτερα τους επενδυτές της αγοράς ενέργειας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου – αφού υποχώρησαν κατά 5,4 εκατ. βαρέλια με τους αναλυτές να προβλέπουν μικρότερη πτώση της τάξης των 2,2 εκατ. βαρελιών, ενώ τέλος τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων – κατηγορία στην οποία περιλαμβάνεται και το πετρέλαιο θέρμανσης – σημείωσαν μείωση 2,7 εκατ. βαρελιών με την πρόβλεψη να βρίσκεται επίσης σε μικρότερα επίπεδα, στα 1,4 εκατ. βαρέλια.

Το συμβόλαιο λήξεως Μαίου για το αργό – το οποίο λήγει με το τέλος της αυριανής συνεδρίασης – έκλεισε σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,15% στα 72,17δολ./βαρέλι ενώ το συμβόλαιο λήξεως Μαίου για την βενζίνη κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,70% στα 223,94 cents/γαλόνι. Την μεγαλύτερη άνοδο στο ενεργειακό μπλοκ σημείωσε το φυσικό αέριο, με το συμβόλαιο λήξεως Μαίου να κλείνει με κέρδη 2,30% στα 8,19δολ./MMBtu.

Σε ρυθμούς ”heavy metal” κινείται η αγορά των μετάλλων με τον άργυρο να πρωταγωνιστεί για μια ακόμα ημέρα. Το συμβόλαιο για το ασήμι παράδοσης Μαίου κατέγραψε εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 6,50% (!) στα 14,70δολ./ουγκιά, ενώ το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου για το χρυσό διαπραγματεύεται στα 645,00δολ./ουγκιά, σημειώνοντας ημερήσια άνοδο που ξεπερνά το 3,50% (23:00 ώρα Ελλάδος).

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v