Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 70 δολ. το πετρέλαιο στη Ν.Υόρκη

Η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε τα 70 δολάρια ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη και οδεύει προς επίπεδα-ρεκόρ, καθώς διογκώνονται οι αμφιβολίες για την επάρκεια του προϊόντος.

Η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε τα 70 δολάρια ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη και οδεύει προς επίπεδα-ρεκόρ, καθώς διογκώνονται οι αμφιβολίες για την επάρκεια του προϊόντος, ενώ πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος αιχμής της κατανάλωσης στις ΗΠΑ.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες, καθώς επιτείνεται η διεθνής διαμάχη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, διογκώνουν τις ανοδικές πιέσεις στην τιμή του ”μαύρου χρυσού”.

Το συμβόλαιο Μαΐου ενισχύθηκε 68 σεντς ή 1%, στα 70 δολάρια ανά βαρέλι, στις μετασυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές στο New York Mercantile Exchange.

Το ρεκόρ της αμερικανικής ποικιλίας είναι τα 70,85 δολάρια ανά βαρέλι και είχε επιτευχθεί στις 30 Αυγούστου, μετά τα πλήγματα των τυφώνων στις ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο Ιουνίου του Brent κέρδισε έως 83 σεντς ή 1,2% φθάνοντας στο ιστορικό ρεκόρ των 71,40 δολ. ανά βαρέλι στο λονδρέζικο ηλεκτρονικό χρηματιστήριο ICE Futures. Την Παρασκευή το Brent αναρριχήθηκε 1%, στα 70,57 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v