Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια κέρδη 1,3% για το μαύρο χρυσό την Τρίτη

Το συμβόλαιο λήξεως Μαίου του αργού πετρελαίου (Nymex WTI Crude) έκλεισε σε νέα υψηλά, στα 71,35 το βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 1,3%. Στα 205,08 cents το γαλόνι έκλεισε το πετρέλαιο θέρμανσης (παράδοσης Μαίου).

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίστηκε το ξέφρενο ράλι των τιμών των εμπορευμάτων και στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους ευρωπαίους επενδυτές (οι αγορές της Γηραιάς είχαν αργία λόγω της Δευτέρας του Πάσχα) να μπαίνουν γρήγορα στο ...κλίμα που είχε δημιουργηθεί ήδη από την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας.

Η γλώσσα των αριθμών επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, χωρίς πολλά σχόλια...Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο λήξεως Μαίου του αργού πετρελαίου (Nymex WTI Crude) έκλεισε σε νέα υψηλά, στα 71,35 το βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 1,3%.

Εντυπωσιακή και πάλι η κίνηση της βενζίνης, με τα συμβόλαια παράδοσης Μαίου να ”καλπάζουν” στα 221,25 cents το γαλόνι. Στα 205,08 cents το γαλόνι έκλεισε το πετρέλαιο θέρμανσης (παράδοσης Μαίου), κερδίζοντας ποσοστό 1,4%, ενώ διέπρεψε και πάλι –για δεύτερη συνεχή ημέρα- το φυσικό αέριο, καθώς η ανοδική διάσπαση της αντίστασης των 7,80/7,83 δολαρίων έφερε τα συμβόλαια λήξεως Μαίου γρήγορα πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 8 δολ./ MmBtu, με ποσοστιαία κέρδη της τάξεως του 5,7%(!).

Περνώντας στο ”καυτό” μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων τώρα, η αγοραστική ...μανία έφερε χρυσό και άργυρο σε νέα υψηλά είκοσι και πλέον ετών. Έτσι, το συμβόλαιο παράδοσης Μαίου στο ασήμι ”έγραψε” στις 22:30 ώρα Ελλάδος τα 14/ουγκιά (+5%), πιάνοντας με ευκολία το στόχο που είχε τεθεί από διεθνείς επενδυτικούς οίκους, ύστερα από τη διάσπαση του επιπέδου-κλειδιού των 11,30 δολαρίων.

Η σειρά του Ιουνίου στο χρυσό κέρδιζε την ίδια ώρα ποσοστό 1%, στα 625 δολ./ουγκιά, ενώ το παλλάδιο (συμβόλαιο Ιουνίου) διαπραγματευόταν στο electronic session στα $367 η ουγκιά, έχοντας τερματίσει το floor trading στα 365 (+2,55%).

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v