Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή διόρθωση για ασήμι και χρυσό

Βίαια διακόπηκε (?) σήμερα το πάρτυ των bulls στην αγορά πολύτιμων μετάλλων, με το σύνολο των συμβολαίων να καταγράφουν σημαντικές απώλειες. Στην πετρελαϊκή αγορά, το συμβόλαιο λήξεως Ιουνίου έκλεισε στα 73,69δολ./βαρέλι σημειώνοντας πτώση 0,58%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Βίαια διακόπηκε (?) σήμερα το πάρτυ των bulls στην αγορά πολύτιμων μετάλλων, με το σύνολο των συμβολαίων να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.

Το μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, από το ξεκίνημα των συναλλαγών τόσο σε Ασία όσο και σε Ευρώπη, σημείωνε ήπια διόρθωση μετά και την μεγάλη ανοδική κίνηση που είχε προηγούμενα σημειωθεί.

Η εικόνα όμως της αγοράς επιδεινώθηκε άρδην με την έναρξη των συναλλαγών στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον όγκο συναλλαγών να ξεπερνά κατά πολύ προηγούμενα στατιστικά δεδομένα και ”stop” εντολές να ενεργοποιούνται εκτελώντας ”ανοιχτά” (market) μεγάλες εντολές πώλησης.

”Πρωταγωνιστής” και στην πτώση ήταν ο άργυρος, με το συμβόλαιο παράδοσης Μαίου να καταγράφει απώλειες της τάξης του 16,00% (!) στα 12,17 δολ./ουγκιά αφού νωρίτερα είχε καταγραφεί υψηλότερη τιμή για την ημέρα στα 14,65 δολ./ουκγιά. Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι ο όγκος συναλλαγών στο ασήμι ξεπέρασε κατά πολύ – για την ακρίβεια τα ήταν μεγαλύτερος του διπλάσιου – τον όγκο των συμβολαίων χρυσού.

Πτωτικά αλλά περισσότερο ”ήπια” κύλησε η συνεδρίαση για το χρυσό, με το συμβόλαιο λήξεως Ιουνίου να υποχωρεί από το χθεσινό settlement 19,00 δολάρια (3,00%) στα 617,50δολ./ουγκιά.

Σε αρνητικό πρόσημο έκλεισε την ημέρα και το σύνολο του energy complex, με την αγορά όμως να ανακάμπτει σημαντικά προς το τέλος της συνεδρίασης ενώ να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα ήταν ημέρα λήξης για το συμβόλαιο Μαίου στο πετρέλαιο.

Το συμβόλαιο λήξεως Ιουνίου έκλεισε στα 73,69δολ./βαρέλι σημειώνοντας πτώση 0,58% αφού νωρίτερα είχε ”γράψει” χαμηλότερη τιμή στα 72,70δολ./βαρέλι. Η σειρά λήξης (Μάιος) έκλεισε στα 71,95δολ./βαρέλι, με το spread μεταξύ των δύο μηνών να διαμορφώνεται στα 1,74δολ.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v