Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ράλι σε πολύτιμα και βιομηχανικά μέταλλα

Η τιμή του χαλκού αναρριχήθηκε πάνω από τα 8.000 δολάρια ανά τόνο για πρώτη φορά, καθώς οι διακοπές λειτουργίας εργοστασίων στο Μεξικό ενέπνευσαν νέες αγορές από τα επενδυτικά κεφάλαια.

Η τιμή του χαλκού αναρριχήθηκε πάνω από τα 8.000 δολάρια ανά τόνο για πρώτη φορά, καθώς οι διακοπές λειτουργίας εργοστασίων στο Μεξικό ενέπνευσαν νέες αγορές από τα επενδυτικά κεφάλαια, που πιστεύουν ότι οι αποδόσεις των μετάλλων θα παραμείνουν υψηλότερες αυτών των μετοχών και των ομολόγων.

Την ίδια ώρα ο χρυσός εκτινάχθηκε σε νέο ρεκόρ 25ετίας, η πλατίνα και ο ψευδάργυρος κινούνται σε επίπεδα-ρεκόρ και το αλουμίνιο αναρριχήθηκε πάνω από τα 3.000 δολάρια ανά τόνο, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Το τρίμηνο συμβόλαιο του χαλκού κέρδισε 195 δολάρια ή 2,5% στα 8.010 δολάρια ανά μετρικό τόνο. Η τιμή του κόκκινου μετάλλου έχει αυξηθεί 81% στη φετινή χρονιά.

Στις λοιπές αγορές εμπορευμάτων, το πετρέλαιο παραμένει πέριξ των 70 δολαρίων ανά βαρέλι, εν αναμονή της ανακοίνωσης για τα αμερικανικά αποθέματα το απόγευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v