Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρησε στα 72,04 δολάρια το πετρέλαιο

Έντονες συγκινήσεις, όπως συμβαίνει πλέον συστηματικά, σχεδόν κάθε ημέρα εδώ και αρκετές εβδομάδες, προσέφερε στους βραχυπρόθεσμους ”παίχτες” η αγορά των πολύτιμων μετάλλων στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Έντονες συγκινήσεις, όπως συμβαίνει πλέον συστηματικά, σχεδόν κάθε ημέρα εδώ και αρκετές εβδομάδες, προσέφερε στους βραχυπρόθεσμους ”παίχτες” η αγορά των πολύτιμων μετάλλων στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Τόσο από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας, όσο και από πλευράς διακύμανσης των τιμών των συμβολαίων, οι traders θα πρέπει να είναι αρκούντως ευχαριστημένοι, καθώς οι εναλλαγές ήταν γρήγορες και τα spreads σχετικά μικρά, βοηθώντας τις ενδοσυνεδριακές κινήσεις.

Η τελευταία λοιπόν συνεδρίαση της εβδομάδος είχε δύο ...ημίχρονα. Στο πρώτο, το σύνολο του πολύτιμου μπλοκ ...έλαμψε καταγράφοντας και νέα διαδοχικά υψηλά πολλών ετών (26 ετών για το χρυσό!).

Η συνήθης ωστόσο αποκομιδή κερδών ενόψει του Σαββατοκύριακου άρχισε να περιορίζει σταδιακά από το μεσημέρι και ύστερα τα κέρδη για το τρίπτυχο χρυσός-ασήμι-παλλάδιο, για να αντιστραφεί τελικά το πρόσημο και να ”βγουν” πωλήσεις κυρίως στο ασήμι και λιγότερο στο χρυσό. Έτσι, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου στον άργυρο διαπραγματεύονταν λίγη ώρα πριν το κλείσιμο του ηλεκτρονικού session στο CBOT στα 14.32 δολάρια ανά ουγκιά, χάνοντας ποσοστό 4.4%.

Απώλειες της τάξεως του 0.7% κατέγραφε την ίδια ώρα ο χρυσός, με τη λήξη του Ιουνίου να διαμορφώνεται για το κίτρινο μέταλλο στα 716.5 δολάρια η ουγκιά. Στα $398.5 ανά ουγκιά έκλεισε την εβδομάδα το συμβόλαιο του Ιουνίου στο παλλάδιο, έχοντας σημειώσει υψηλό στα 409 δολάρια.

Αφήνοντας το precious metals block και περνώντας στο energy complex, αρνητικός πρωταγωνιστής της ...βραδιάς ήταν για μία ακόμη ημέρα το φυσικό αέριο, με τη σειρά του Ιουνίου να κατρακυλάει στα $6.295 δολ./MmBtu, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 5.5%. Στα 72.04 δολάρια το βαρέλι, σε μικρή απόσταση δηλαδή από τα χαμηλά της συνεδρίασης ($71.60), έκλεισε το πετρέλαιο (WTI Crude), με απώλειες της τάξεως του 1.75%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v