Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 69,53 δολ. οι τιμές του αμερικανικού αργού

Η σειρά Ιουνίου ’06 έκλεισε στο επίπεδο των 69,53 δολ./βαρέλι, σχεδόν αμετάβλητη από το χθεσινό κλείσιμο, παρασυρόμενη κυρίως από την πτωτική διάθεση του συμβολαίου της βενζίνης, το οποίο πιέστηκε κατά 1,36%, κλείνοντας μόλις πάνω από τα 200cents/γαλόνι, στα 202,61 cents/γαλόνι.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Σίγουρα ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την αγορά των εμπορευμάτων, είναι η εντονότατη μεταβλητότητα στην έναρξη της τρέχουσας εβδομάδας.

Παρά το γεγονός πως οι Ασιατικές αγορές πίεσαν σημαντικά το Light Crude Oil, με τον ”πρώτο” μήνα να πιέζεται μέχρι το επίπεδο των 68,51 δολ./βαρέλι, οι Αμερικάνοι traders κατάφεραν να το εκτοξεύσουν μέχρι το επίπεδο των 70,70 δολ./βαρέλι ξεμένοντας όμως από δυνάμεις το τελευταίο 15λεπτο της συνεδρίασης, η σειρά Ιουνίου ’06 έκλεισε στο επίπεδο των 69,53 δολ./βαρέλι, σχεδόν αμετάβλητη από το χθεσινό κλείσιμο, παρασυρόμενη κυρίως από την πτωτική διάθεση του συμβολαίου της βενζίνης, το οποίο πιέστηκε κατά 1,36%, κλείνοντας μόλις πάνω από τα 200cents/γαλόνι, στα 202,61 cents/γαλόνι.

Το μαζικό κύμα ρευστοποιήσεων της Δευτέρας στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων συνεχίστηκε και τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης, με το σύνολο των μετάλλων να πιέζεται περαιτέρω.

Ωστόσο, οι ”ταύροι” έκαναν την επανεμφάνιση τους με το άνοιγμα των floor στις Η.Π.Α., με αποτέλεσμα το σύνολο των μετάλλων να κλείνει κοντά στα υψηλά ημέρας, καταγράφοντας ημερήσια κέρδη της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου για το χρυσό διαπραγματεύεται ένα δολάριο χαμηλότερα από το υψηλό της ημέρας, στα 692 δολ./ουγκιά καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 1,20%, έχοντας προηγουμένως πιεστεί έως το επίπεδο των 675δολλαρίων/ουγκιά, και το volatility να χτυπάει ”κόκκινο”.

Αντίστοιχα κινήθηκε και η υπόλοιπη αγορά, με το συμβόλαιο παράδοσης Ιουλίου για το ασήμι να διαπραγματεύεται στο κομβικό επίπεδο των 13,50 δολλαρίων/ουγκιά έχοντας καταγράψει ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 12,82 δολ/ουγκιά, 3,86% χαμηλότερα από το κλείσιμο της Δευτέρας.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v