Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα διολίσθηση τιμών για πετρέλαιο - μέταλλα

Οι τιμές του αλουμινίου, του χαλκού και του αργύρου απώλεσαν έως 4% στις ασιατικές συναλλαγές και ο χρυσός διολίσθησε 2,2%, ενώ το πετρέλαιο Brent στο Λονδίνο ”χάνει” ένα δολάριο.

Οι τιμές του αλουμινίου, του χαλκού και του αργύρου απώλεσαν έως 4% στις ασιατικές συναλλαγές και ο χρυσός διολίσθησε 2,2%, καθώς συνεχίζεται η έξοδος κεφαλαίων από τα εμπορεύματα, εξαιτίας των φόβων ότι η άνοδος του πληθωρισμού θα οδηγήσει σε αυξήσεις επιτοκίων και στη συρρίκνωση της ανάπτυξης.

Το μεσημέρι στο Λονδίνο το τρίμηνο συμβόλαιο του χαλκού ”χάνει” 250 δολάρια και κινείται στα 7.350 δολάρια, μετά τις απώλειες 6,7% της Παρασκευής. Το αλουμίνιο, που απώλεσε την Παρασκευή 5,2% της αξίας του, υποχωρεί 150 δολάρια, στα 2.710 δολάρια ενώ ο ψευδάργυρος ”χάνει” 190 δολάρια, στα 3.180 δολάρια.

Ο χρυσός υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων, στα 643 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς η άνοδος του δολαρίου ενθαρρύνει την επενδυτική ”έξοδο” από τα πολύτιμα και βασικά μέταλλα. Η τιμή του αργύρου υποχώρησε έως 3% ενώ η πλατίνα διαμορφώνεται στα χαμηλά εβδομάδας, σε μια συνεδρίαση έντονης αστάθειας. Ένα δολάριο ”χάνουν” επίσης και οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι εκροές κεφαλαίων διασπείρονται σε όλες τις αγορές εμπορευμάτων. Το Brent στο Λονδίνο διαμορφώνεται στα 67,85 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v