Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εύθραυστη ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές

Τάσεις σταθεροποίησης σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από ένα πρωινό έντονης νευρικότητας. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην συνεδρίαση της Wall και δη την επίδραση της ομιλίας Σνόου και των στατιστικών δεδομένων στο χρηματιστηριακό κλίμα.

Τάσεις σταθεροποίησης σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από ένα πρωινό έντονης νευρικότητας.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εξελίξεις στην Wall Street.

Οι αμερικανικοί δείκτες αναμένεται να ανοίξουν με έντονα ανοδικές διορθωτικές τάσεις μετά την κατακρήμνιση της προηγούμενης συνεδρίασης, αλλά την τελική τάση θα διαμορφώσουν η κρίσιμη ομιλία του υπ. Οικονομικών ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στο δολάριο, καθώς και τα κρίσιμα στατιστικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα.

Οι αγορές άνοιξαν με πτώση έως 1% στον απόηχο της διολίσθησης στην Wall Street και τις ασιατικές αγορές, αλλά διαμορφώνονται το μεσημέρι υψηλότερα, αντλώντας στήριξη από τα θετικά αποτελέσματα εταιρικών ανακοινώσεων.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται οριακά στις 5.678 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,4% στις 5.675 μονάδες και ο CAC 0,2% στις 4.930 μονάδες.

Σημαντική είναι η ανάκαμψη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου, ενώ η BT Group αντιδρά με κέρδη 3,5% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η Fortis με άνοδο 2,4%.

Η BMW κερδίζει 1,9% ενώ η Renault 1,8%.

Η Novartis ενισχύεται 1,8% μετά από θετικές εξελίξεις για το σκεύασμα Exelon καταπολέμησης του Αλτσχάιμερ, ενώ η SABMiller υποχωρεί 1,7%.

Εντονα ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς η χθεσινή διολίσθηση πίεσε τις μετοχές σε φθηνότερες αποτιμήσεις.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, που θα δώσουν ενδείξεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και η κρίσιμη ομιλία του υπουργού Οικονομικών.

Θα ανακοινωθεί ο αριθμός των εβδομαδιαίων αιτήσεων επιδόματος ανεργίας, καθώς και ο σύνθετος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας, που αναμένεται ότι αυξήθηκε 0,1% τον Απρίλιο.

Η Federal Reserve θα ανακοινώσει τα στοιχεία για την μεταποίηση στην κρίσιμη περιφέρεια της Φιλαδέλφεια, που ενδέχεται να καταδείξουν αποδυνάμωση στον τρέχοντα μήνα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τίθεται η ομιλία του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ στην τραπεζική επιτροπή της Γερουσίας, κατά την οποία ο Τζον Σνόου θα καταθέσει την άποψή του για την διεθνή οικονομία και την αμερικανική πολιτική στις αγορές συναλλάγματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v