Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα βουτιά στις ευρωαγορές λόγω μετάλλων-ενέργειας

Σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η βύθιση στις τιμές εμπορευμάτων πλήττει τις επιχειρήσεις μεταλλευμάτων και πρώτων υλών.

Σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η βύθιση στις τιμές εμπορευμάτων πλήττει τις επιχειρήσεις μεταλλευμάτων και πρώτων υλών, ενώ οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις επιτοκίων διεθνώς βαρύνουν το επενδυτικό κλίμα.

Η πτώση στις πρωινές συναλλαγές έφτασε στο 2% για μεγάλους βασικούς δείκτες, καθώς η έντονη πρωινή πτώση του δολαρίου άσκησε πιέσεις στους εξαγωγείς.

Ο δείκτης FTSE κινείται αυτή την ώρα με απώλειες 1,52%, στις 5.822 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 1,53%, στις 5.825 μονάδες και ο CAC 1,33%, στις 5.082 μονάδες.

Η BHP Billiton βυθίζεται 5,1% και η Antofagasta 5,5%. Η Bayer χάνει 2% και η Philips 1,9%. Η Statoil εμφανίζεται με πτώση 3,2% και η Cairn Energy με 2,8% καθώς και το πετρέλαιο ακολουθεί πτωτική πορεία.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στον δείκτη τιμών καταναλωτή που θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα και θα δώσει ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική των ΗΠΑ.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι ο δείκτης επιταχύνθηκε κατά 0,6% τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v