Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση τιμών εν αναμονή της Fed

Σε επίπεδο χαμηλότερο του υψηλού πενταετίας, που καταγραφόταν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου δημιουργεί ανησυχίες για την πορεία των πωλήσεων μεγάλων ευρωπαϊκών εταιριών στις ΗΠΑ.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, οι οποίες κινούνται σε επίπεδο χαμηλότερο του υψηλού πενταετίας που είχε καταγραφεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, που αναμένεται να καταλήξει σε αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου στο 5%.

Αιτία της πτώσης αυτής η ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου, η οποία εντείνει τις ανησυχίες για την πορεία των πωλήσεων στο αμερικανικό έδαφος εταιριών όπως η Royal Philips Electronics (-0,4% στα 26,55 ευρώ) και η Siemens (-0,5% στα 73,04 ευρώ).

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 υποχωρούσε πριν από λίγο οριακά κατά 0,05% στις 6.102 μονάδες, στη Γερμανία ο δείκτης DAX κινούνταν ανοδικά κατά 0,09% στις 6.146 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού κατέγραφε πτώση της τάξης του 0,15% στις 5.304 μονάδες.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, με το βλέμμα στραμμένο στην κρίσιμη συνεδρίαση της Fed για τα επιτόκια.

Πιέσεις αναμένεται να ασκήσει στον τεχνολογικό κλάδο η απογοητευτική πρόβλεψη της Cisco Systems για τις πωλήσεις στο ερχόμενο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v