Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση από εταιρικά κέρδη και φήμες συμφωνιών

Υψηλότερα ωθεί τις ευρωαογορές η ροή των ανακοινώσεων κερδών των εισηγμένων, καθώς η πλειονότητα των επιχειρήσεων ανακοινώνει αποτελέσματα καλύτερα από τις προσδοκίες.

Υψηλότερα ωθεί τις ευρωαογορές η ροή των ανακοινώσεων κερδών των εισηγμένων, καθώς η πλειοψηφία των επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων σήμερα και η Deutsche Boerse και Vinci, ανακοινώνει αποτελέσματα καλύτερα από τις προσδοκίες.

Σημαντική είναι η άνοδος για την Alliance & Leicester και την Vivendi Universal, που βρίσκονται στον επίκεντρο φημών εξαγορών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,37%, στις 6.059 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,58%, στις 6.074 μονάδες και ο CAC 0,52%, στις 5.261 μονάδες.

Το Deutsche Boerse ενισχύεται 2,3% και η κατασκευαστική Vinci 1,4%.

Η Alliance & Leicester εκτινάσσεται 8%. Η Vivendi Universal αντιδρά με άνοδο 2,3% στη φήμη ότι η Vodafone Group ενδιαφέρεται να αγοράσει τη μονάδα κινητής τηλεφωνίας της SFR.

Ανοδική πορεία διατηρούν και οι επιχειρήσεις μετάλλων και μεταλλευμάτων μετά την ανάκαμψη των τιμών των εμπορευμάτων.

Ήπια ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτης της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, ενώ αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία για την ανεργία, που εκτιμάται ότι διατηρήθηκε στο 4,7% επί του εργατικού δυναμικού τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v