Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις από τους εξαγωγείς λόγω δολαρίου

Δεν κατόρθωσαν να ”κρατήσουν” τα πρωινά κέρδη οι ευρωαγορές, παρά τη διαρκή άνοδο των μετοχών πετρελαίου και εμπορευμάτων, καθώς πιέζονται από τους τίτλους επιχειρήσεων εξαγωγών.

Δεν κατόρθωσαν να ”κρατήσουν” τα πρωινά κέρδη οι ευρωαγορές, παρά τη διαρκή άνοδο των μετοχών πετρελαίου και εμπορευμάτων, καθώς πιέζονται από τους τίτλους επιχειρήσεων εξαγωγών, οι οποίοι αντιδρούν πτωτικά στη νέα πτώση του δολαρίου.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,28%, στις 6.065 μονάδες, ενώ ο DAX 0,21%, στις 6.038 μονάδες και ο CAC 0,04%, στις 5.239 μονάδες.

Αισθητές απώλειες εμφανίζουν η Unilever (-1,4%) και η Nestle (-0,6%) μεταξύ των μεγάλων εξαγωγέων, καθώς το δολάριο κινείται σε χαμηλό 11 μηνών έναντι του ευρώ.

Η EMI Group (3,4%) πιέζει χαμηλότερα τον κλάδο ΜΜΕ μετά την απόρριψη της προσφοράς της για την Warner Music.

Σταθεροποιητικές τάσεις προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, μετά τα υψηλά 5ετίας της προηγούμενης συνεδρίασης.

Πτωτικά αναμένεται να επιδράσει στον κλάδο τεχνολογίας η ανακοίνωση για απογοητευτική κερδοφορία τριμήνου της Adobe Systems.

Η Procter & Gamble και η Time Warner συμπεριλαμβάνονται στις εταιρίες που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα.

Από το στατιστικό μέτωπο, αναμένονται τα στοιχεία για τις παραγγελίες εργοστασιακών αγαθών, των οποίων η αύξηση τοποθετείται στο 3,7% τον Μάρτιο, ενώ ο δείκτης του κλάδου υπηρεσιών εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στο 59,4 τον Απρίλιο, από 60,5 τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v