Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονη διόρθωση τιμών στις ευρωαγορές

Τη μεγαλύτερη πτώση δύο εβδομάδων παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, με σημαντικές πιέσεις για τον κλάδο ενέργειας.

Τη μεγαλύτερη πτώση δύο εβδομάδων παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, με σημαντικές πιέσεις για τον κλάδο ενέργειας.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις εξελίξεις στην αμερικάνικη αγορά και την ομιλία του διοικητή της Fed, που ενδεχομένως να υποδείξει νέες αυξήσεις στα αμερικανικά επιτόκια.

Αισθητή είναι η πτώση για τους ενεργειακούς τίτλους, στο πλαίσιο της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,13% στις 6.036 μονάδες, ο DAX 1% στις 6.046 μονάδες και ο CAC 1,14% στις 5.192 μονάδες.

Η E.ON αντιδρά με πτώση 2% στη βύθιση των τιμών αδειών εκπομπής διοξειδίων του άνθρακα. Η RWE υποχωρεί 1,2% και η νορβηγική Fortum 5,7%.

Η BP υποχωρεί 1,3% και η Total 1,2%.

Η Alcatel αντιδρά με πτώση 5,2% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Η Bouygues εκτινάσσεται 2,3% μετά την εξαγορά του μεριδίου της Alstom (+3,2%).

Διορθωτικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, με το ενδιαφέρον στραμμένο στην ομιλία του Ben Bernanke.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα της Microsoft και της Dow Chemical. Θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, που εκτιμάται ότι αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 2.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v