Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα μετά τις εταιρικές ανακοινώσεις

Θετικά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η πλειονότητα των εταιρικών αποτελεσμάτων εξακολουθεί να εκπλήσσει ευχάριστα τις αγορές.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η πλειονότητα των εταιρικών αποτελεσμάτων εξακολουθεί να εκπλήσσει ευχάριστα τις αγορές.

Η Nokia αντέδρασε με εκτίναξη 4% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Danone ενισχύεται 1,9% και η Akzo Nobel 4,6%.

Στον αντίποδα, πάντως, η SAP αντιδρά με πτώση 2,1% στη δημοσιοποίηση των μεγεθών της.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,28%, στις 6.106 μονάδες, ενώ ο DAX διαμορφώνεται στις 6.012 μονάδες με κέρδη 0,31% και ο CAC με άνοδο 0,63% στις 5.190 μονάδες.

Οι ενεργειακές μετοχές εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στα κέρδη μετά την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου σε νέα επίπεδα-ρεκόρ. Η BP κερδίζει 0,4% και η Total 0,3%.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, μετά το προηγούμενο διήμερο ράλι τιμών.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εξελίξεις στην πετρελαϊκή αγορά, στις πλούσιες στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας και στα αποτελέσματα που ανακοινώνουν 40 μεγάλες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων Google, Bank of America και General Motors.

Από το στατιστικό μέτωπο αναμένονται οι αρχικές αιτήσεις επιδόματος ανεργίας (πρόβλεψη για μείωση κατά 5.000) και ο σύνθετος οικονομικός δείκτης (πρόβλεψη ότι παρέμεινε αμετάβλητος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v